Ben jij bezig met een aanbouw? Dan is het belangrijk om te kijken wat je nodig hebt om de aanbouw af te maken. Zo komt hier bijvoorbeeld ook dakbekleding bij kijken. Meestal wanneer er een aanbouw wordt gebouwd wordt er een plat dak opgelegd. Dit is namelijk een stuk goedkoper, maar zorgt er ook voor dat de aanbouw goed aansluit op de woning en dus bij elkaar past. Maar wat heb je nodig als het om dakbekleding gaat? Dit lees je in de tekst.

 

EPDM dakbekleding

Veel mensen zijn bekend met de epdm dakbedekking, maar waarom eigenlijk? Deze dakbedekking wordt al jarenlang gebruikt voor platte daken. Dit materiaal is namelijk zo sterk waardoor het meer dan 50 jaar goed blijft. Hierdoor is dit product ook erg duurzaam vergeleken met andere dakbekleding. Om er voor te zorgen dat jij ook net zo lang kunt genieten van het dak, is het een aanrader om EPDM dakbedekking aan te schaffen. Zoals je leest, heeft het dakbekleding veel voordelen, maar bestaan er ook nadelen bij dit product?

 

De nadelen van EPDM

Elk product heeft zijn voor- en nadelen. Zo heeft het product EPDM dit ook. EPDM is een uitstekend product, maar kan helaas niet tegen chloor. Het wordt daarom ook niet aangeraden om dit product te gebruiken in de buurt van een zwembad. Ook is het niet handig om de daken schoon te maken met chloorhoudende middelen. Hier kan het EPDM namelijk van uitdrogen, waardoor het toch de mogelijkheid krijgt om te scheuren. 

 

Een EPDM pakket, lekker makkelijk en snel!

Zo snel mogelijk klaar willen zijn met het bestellen van EPDM producten? Dan is het voor jou een aanrader om te kijken naar een EPDM pakket. Dit is een dak totaalpakket zodat je mogelijke extra kosten kunt besparen. Bij dit pakket krijg je voldoende lijm bij, waardoor het EPDM goed blijft plakken aan het dak. 

 

EPDM dakbekleding laten leggen

Je hebt de mogelijkheid om EPDM dakbedekking te laten leggen, maar je kunt dit zelf ook doen. Wil jij dit op een professionele manier laten doen? Dan is het verstandig dat je dit door een dakdekker laat doen. Het bedrijf zal met de werknemers het dak op een professionele wijze leggen. Hierdoor hoef je zelf geen fysiek werk te verrichten, maar toch de mogelijkheid hebt om te genieten van een prachtig dak. Wil jij het dak zelf aanleggen? Hou er dan rekening mee dat een extra man goed van pas kan komen. Het aanleggen van EPDM dakbekleding is namelijk een extreem zware klus.