Eens in de zoveel tijd is het er echt tijd voor: het aanpakken van je slaapkamer. Dat is toch de plek waar je ontzettend veel uren doorbrengt en je moet je er wel prettig voelen. En er goed kunnen slapen natuurlijk. Dus sleep al je oude spullen naar buiten. Deel ze uit aan vrienden en breng ze naar de kringloop. Stap één bij het opnieuw inrichten van je slaapkamer is je bed. Dat moet natuurlijk vervangen worden en dan kun je maar beter kiezen voor een goed bed met een nog beter matras. Een boxspring is vast ook iets voor jou. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden en door een topper te gebruiken kun je jouw deel van je bed precies aanpassen aan jouw voorkeur.

Een boxspring aangeschaft, nu de rest nog

Want ook al heb je er het grootste deel van de tijd je ogen dicht, een slaapkamer moet ook gezellig zijn en warm aanvoelen. Dus kies je de perfecte kleur verf voor op de muur, de kozijnen en de deur. Een mooi behang in een contrasterende kleur op één muur kan ook schitterend uitpakken. Maar wat doe je met de vloer? Als je gaat voor hoogpolig tapijt heb je altijd heerlijk warme voeten als je uit je boxspring stapt. Maar heb je allergieën, huisdieren of gewoon geen zin om vaak te stofzuigen? Kies dan hout, laminaat of vinyl. Deze vloersoorten zijn er in veel variaties en je kunt deze gewoon vegen en af en toe eens dweilen.
Boxspring

Welke meubels zet je nog meer in de slaapkamer?

Dat hangt maar net af van de ruimte in je slaapkamer en in de rest van je huis. Ik heb op dit moment alle kledingkasten nog in mijn slaapkamer staan, omdat ik daar in de rest van mijn huis geen ruimte voor heb. Maar als ik begin 2020 ga verhuizen, heb ik een aparte kamer voor mijn kleding. Ik zet dan wel een leuk antiek meubel in mijn slaapkamer. Daar kan ik wat gezellige dingen, een plantje en een lampje op zetten. Maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.

Ban DE STOEL uit de slaapkamer

Jij weet precies over welke stoel ik het heb. De stoel waar je nooit op zit, maar waar je al je kleren op gooit die misschien nog niet in de was moeten, maar ook niet terug kunnen in de kast. Zo’n stoel is vaak een rommeltje en dat maakt de slaapkamer niet echt gezellig. Zorg dat je kleding direct opruimt en dan blijft je slaapkamer al snel opgeruimd en fijn om in te verblijven.