Als je een woning gaat kopen, kan het kopen van een 'fixer upper' een aantrekkelijke optie zijn. Dit is een woning die renovatie of reparatie nodig heeft, maar tegen een lagere prijs wordt aangeboden. Maar vervolgens moet er dus nog een hoop aan gedaan worden. In deze blog vertel ik je waar je kunt beginnen binnen zo’n project. Lees je mee?

Weet wat je wilt

Voordat je een fixer upper gaat kopen, is het belangrijk om te weten wat je wilt. Maak een lijstje van de dingen die je belangrijk vindt in een woning, zoals het aantal kamers, de grootte van de tuin en de buurt waarin de woning zich bevindt. Op die manier kun je gericht zoeken naar een woning die aan jouw wensen voldoet. Al gaat er een hoop veranderen, de locatie kan of het wel of niet bezitten van een tuin kan je niet na de koop ‘renoveren’.

Inspecteer de woning grondig

Als je een fixer upper gaat kopen, is het belangrijk om de woning grondig te inspecteren. Zorg ervoor dat je een bouwkundige keuring laat uitvoeren om eventuele verborgen gebreken op te sporen. Op die manier kun je een goed beeld krijgen van de kosten die je kunt verwachten voor de renovatie. Er zal veel aan mankeren maar door te weten wat dat precies is en hoe erg het is, kan je inschatten hoeveel geld en tijd je eraan kwijt bent en ook of de prijs die gevraagd wordt realistisch is.

Maak een realistische kostenraming

Als je een fixer upper gaat kopen, is het belangrijk om een realistische kostenraming te maken voor de renovatie. Maak een lijstje van alle werkzaamheden die je wilt laten uitvoeren en vraag offertes op bij verschillende aannemers. Op die manier kun je een goed beeld krijgen van de totale kosten. Vergeet ook niet om de tijd mee te nemen in je planning. Een renovatie kan lang duren en het kan altijd anders lopen dan in eerste instantie wordt aangegeven. Ook kan de duur invloed hebben op de kosten die je moet maken, bijvoorbeeld door je woning elders langer te blijven huren.

Overweeg een persoonlijke lening

Als je een fixer upper gaat kopen, kan het zijn dat je niet genoeg spaargeld hebt om de renovatie te financieren. In dat geval kun je overwegen om een persoonlijke lening af te sluiten. Met een persoonlijke lening kun je het bedrag lenen dat je nodig hebt voor de renovatie en deze in termijnen terugbetalen. Kijk bij Directa.nl wat er voor jou mogelijk is.