Mis je nog altijd die mooie nagels die je toen voor je verjaardag liet doen, maar is het gewoon financieel niet mogelijk om elke keer naar een nagelstudio te gaan? Of irriteer je je eraan hoe snel de lak van je natuurlijke nagels krast of afbladdert? Dan zijn gelnagels misschien iets voor jou! Een gellak set is gemakkelijk verkrijgbaar, maar hoe werkt gelnagellak eigenlijk, bijvoorbeeld van pinkgellac.com? Is het moeilijk aan te brengen, en hoe doe je dat überhaupt?

UV, hoezee!

Gellak wordt gemaakt in nagellakkleuren—het is daarin dus al anders dan de acrylnagels die je wellicht kent. Die zijn vaak doorzichtig. Per laag gelnagellak wordt de lak onder een UV-lamp gehouden. De chemicaliën in de lak reageren op zo’n manier op UV-licht dat de vloeibare lak hier hard van wordt. Deze methode zorgt ervoor dat je manicure tussen de twee en drie weken blijft zitten, zeker als je nog steeds een base- én topcoat gebruikt. Reguliere nagellak heeft soms na een paar dagen al afgebladderde stukjes, dus dat is een groot verschil. Ook kan je bij gelnagellak-art nog veel makkelijker diamantjes en andere versierinkjes aanbrengen—het blijft door de UV-sealer allemaal goed zitten. 

Het is een leerproces

Het kan natuurlijk even duren om mooie gelnagels maken onder de knie te krijgen. Schroom niet om van tevoren wat tutorials te kijken; mensen die meer ervaring hebben zijn er zat, en mensen die je willen helpen net zo goed. Houdt ook rekening met de gezondheid van je nagels—hoe lang zijn ze? Hoe lang en hoeveel nagellak kunnen ze aan? En ga vooral ook gewoon lekker experimenteren. Het hoeft niet meteen perfect. Het grootste voordeel aan gelnagellak is gewoon hoeveel bestendiger het is tegen stoten en krabben, én hoeveel langer het blijft zitten. Zo blijft je prachtige nail-art daadwerkelijk een tijdje op je nagels, en zie je niet al je harde werk na een paar dagen al afbladderen. 

 

Het is een redelijke uitgave, zo’n gellak set, dus denk er goed over na. Tegelijkertijd, als je graag je nagels doet maar zo gek wordt van het snelle afbladderen, is het misschien wél gewoon een heel goed idee. Als tenslotte mooie nagels jouw beter laten voelen over jezelf, is dat het volgens mij wel waard. Veel plezier met nagellakken!