Je gaat de zoektocht beginnen en bent op zoek naar kindergordijnen. Een goed moment om dan even tijd vrij te maken want er komt toch meer bij kijken dan je nu denkt.

  • Welke afmetingen heb je nodig? Meten moet altijd goed gebeuren, dus zorg altijd dat je op een goed moment meet en ook alles controleert!
  • Welke kleuren spreken je aan? Heel kleurrijk kan mooi zijn, maar ook een rustige of neutrale kleur kan de voorkeur hebben, dit is voor iedereen anders. Gelukkig kan er veel met maatwerk en daarom is het goed om voor jezelf helder te hebben wat je wil voor de kinderkamer.
  • Welke stoffen kun je kiezen? Wil je een zachte stof of juist wat anders? Qua gordijnen kun je ook hiermee weer alle kanten op dus goed dat je je daar in gaat verdiepen en dan ook weet wat de voordelen van iedere stof zijn.
  • Welk merk? Je hebt bepaalde bekende merken die je kunt kiezen, maar ook een wat minder bekend merk is goed. Dit is maar net wat je zelf wil, maar daar kun je wel op letten bij je keuze (als dat voor jou belangrijk is).
  • Hoe worden de gordijnen opgehangen? Kun je dit zelf doen of laat je dat liever doen?
  • Budget, wat zou jij willen besteden aan de kindergordijnen en welke mogelijkheden heb je dan? Als je je budget kent kun je gerichter zoeken.

 

Verduistering of kleurrijke kindergordijnen?

Wat ben je precies van plan met de kindergordijnen? Wil je meer sfeer in de kinderkamer of is het echt om de zon wat vaker buiten te houden en juist te verduisteren? Alles kan, dus zorg dat je weet wat je wil en kies dan de stof die daarbij aansluit.

 

Meer over maatwerk kindergordijnen

Het is een groot voordeel dat je de kindergordijnen op maat kunt laten maken. Daar hebben veel mensen dan ook al gebruik van gemaakt en jij kunt de volgende zijn. Alles kan worden gemaakt zoals je wil, kleuren, stoffen, afmetingen en eventueel bepaalde details. Ga daarom eens goed na wat je zou willen en geef het dan door. Voordat je het weet hangen de mooiste kindergordijnen in de kinderkamer en ga je er samen dagelijks van genieten. Ze bieden ook meer privacy en hebben ook een isolerende functie.