Een van de meest spannende cryptomunten is misschien wel XRP. Deze digitale munt heeft vaak de neiging om op het laatste moment een flinke koersstijging te maken. Nadat Bitcoin zijn tijdelijke top heeft bereikt en verschillende altcoins ook na een flinke stijging bezig zijn meer flinke correctie, is daar XRP die de crypto polonaise afsluit. Ook deze bull run lijkt te gebeuren. Deze cryptomunt is niet voor de emotionele investeerder. Indien je de volatiliteit van de cryptomarkt aankan, kun je met een goed inzicht in de markt flink profiteren van de ripple koers van deze munt. Deze munt kan een lucratief onderdeel van je handelsplan zijn en is een goede optie voor een gebalanceerd crypto portfolio.

Wat doet Ripple?

Vaak wordt de munt XRP Ripple genoemd. Dit komt doordat het bedrijf achter de digitale munt XRP Ripple is. Dit in 2012 opgerichte bedrijf opereerde eerst onder de naam Opencoin. Dit bedrijf biedt een oplossing voor de trage transacties via banken. Een transactie vanuit bijvoorbeeld Nederland naar Japan kan dagen duren. Ripple biedt de mogelijkheid om dezelfde transactie in seconden te doen. Dit door het gebruik van XRP als betaalmiddel. De Euro wordt gewisseld naar XRP en vervolgens de XRP naar de Japanse Yen. Waar veel digitale munten een vervanging voor de huidige financiële wereld zijn, is XRP een optie om te implementeren in het huidige financiële systeem.

Koersverwachting XRP

Al maandenlang is de SEC bezig met een rechtszaak tegen Ripple. Door dit onzekere nieuws hebben veel online handelsplatforms besloten om de digitale munt niet meer aan te bieden. Deze twee factoren hebben ertoe geleid dat XRP nog niet een stijging heeft gezien zoals andere munten. Dit klinkt misschien niet zo optimistisch, maar de koers van XRP is in ongeveer een jaar tijd van $0,20 naar $2,00 gegaan. Indien je op het juist moment kocht en verkocht was dit een zeer lucratieve investering! Indien je voor de lange termijn wil investeren, hoef je minder over de prijs na te denken. We staan aan het begin van een nieuwe markt, die nog lang niet uitgegroeid is. De adoptie van Bitcoin en Ethereum komt pas net op, we staan nog aan het begin! Indien de rechtszaak gewonnen wordt, zullen online handelsplatforms ook weer XRP aan hun aanbod toevoegen. Deze twee positieve factoren kunnen zorgen voor een enorme koersstijging. XRP is daarom zeker geen munt om links te laten liggen. 

Zoals vele mensen fan zijn van een voetbalclub of politieke partij, zijn er ook veel mensen fan van bepaalde cryptomunten. Bitcoin heeft de grootste hoeveelheid fans, maar XRP behoort zeker tot de munten met de grootste groep fans achter Bitcoin. Zoals supporters onmisbaar zijn bij een voetbalclub, zo geldt dit ook voor supporters van cryptomunten.