Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met het energiezuinig maken van onze woningen. Dat is zeker niet vreemd aangezien wij momenteel kampen met een zeer groot milieuprobleem en fossiele brandstoffen die wij nodig hebben voor het verwarmen van ons huis steeds schaarser duurder worden. Door je woning energiezuinig te maken, bespaar je niet alleen veel kosten op de energierekening, maar je bent ook minder afhankelijk van een energiemaatschappij en dat is erg belangrijk. Daarnaast krijgt jouw woning ook een betere energielabel als jij je woning energiezuinig maakt. Hierdoor stijgt automatisch de waarde van je woning. Hier vind je meer informatie over wat jij kan doen om je woning energiezuinig te maken. 

Zonnepanelen laten aanleggen

Als jij je woning energiezuiniger wilt maken en daarnaast ook je eigen energie op wilt wekken waardoor je minder kosten hoeft te betalen aan de energiemaatschappij, dan kan er je het beste voor kiezen om zonnepanelen op het dak aan te leggen. Zonnepanelen kunnen namelijk groene energie opwekken uit de straling van de zon. Helaas zijn zonnepanelen nog erg prijzig, maar dat heeft ermee te maken dat het relatief nieuwe technologie is. Gelukkig heb je de investering er al vrij snel uit en dat is natuurlijk het belangrijkste. 

Vloer en zolder laten isoleren 

Het is erg vervelend als het winter is en jij erg veel moet stoken om ervoor te zorgen dat jouw woning warm blijft. Dat jij veel moet stoken heeft te maken met de isolatie van je woning. Warmte heeft namelijk een mogelijkheid om te ontsnappen en vaak ontsnapt de warmte via de vloer of juist via de zolder. Het is daarom enorm belangrijk om je woning te laten isoleren, met extra aandacht voor de vloer en de zolder. Veel oude woningen zijn vooral huurwoningen en ook dan is het verstandig om je woning te laten isoleren. Het is misschien wel handig om in gesprek te gaan met de eigenaar van de woning om te kijken of de eigenaar wat bij wilt leggen. 

Radiatorfolie aanbrengen

In vrijwel iedere kamer in jouw woning is er wel een radiator te vinden. Helaas hebben ze bij het ontwikkelen van een radiator er niet aan gedacht dat de radiator ook de muren warm maakt. Dit is energie die verloren gaat want juist de ruimte moet warm gemaakt worden. Je kan daarom het beste radiatorfolie aanbrengen achter de radiator. De warmte wordt dan weerkaatst waardoor niet de muur, maar de ruimte beter verwarmd wordt.