Honden zijn vaak onze beste vrienden en trouwste metgezellen. We zijn het aan hen verplicht om te weten wanneer ze gestrest zijn, zodat we ze kunnen helpen zich beter te voelen. Het is belangrijk om de tekenen van stress bij honden te herkennen, omdat het kan leiden tot een afname van de kwaliteit van hun leven, depressie en zelfs gedragsproblemen als het niet wordt behandeld. In deze blogpost leer je hoe je de signalen van een hond die gestrest is kunt herkennen, zodat je zo snel mogelijk actie kunt ondernemen. En ook geven we tips hoe je je hond kunt helpen!

Signalen van stress herkennen

In het dierenrijk zijn honden roedeldieren. Ze snakken naar gezelschap en voelen zich veiliger als ze een hechte groep andere honden of mensen om zich heen hebben. Wanneer een hond gestrest is, kun je dit herkennen aan zijn hangende of platte oren, laag kwispelende staart of helemaal geen beweging. Een goede manier om te zien of een hond of pup zich angstig voelt, is door zijn lichaamstaal te observeren en hoeveel hij hijgt – beide tekenen dat jouw trouwe viervoeter zich misschien een beetje overweldigd of niet lekker voelt. Gelukkig voor ons mensen zijn er manieren om onze harige vrienden te helpen ontspannen en gevoelens van stress te verminderen – we hoeven alleen maar op te letten en de tekenen te herkennen! Dan kunnen we ze helpen om zich gauw beter te voelen.

Wat je het beste kunt doen, en wat niet

Wanneer je hond gestrest of angstig is, dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je hond te helpen, maar ook een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Laten we daar eens mee beginnen. Als je hond vanwege angst bijvoorbeeld een plasje in huis doet, straf je hond dan niet. Dat wil zeggen, verhef je stem niet en wordt niet boos op je hond. Dit kan de stress en angstgevoelens van je hond alleen maar verergeren en dat zal zijn gedrag niet ten goede komen. Het is beter om altijd rustig te blijven naar je hond toe, ook als hij iets doet waar je niet blij mee bent. Daarnaast is het belangrijk om je hond veel structuur te bieden. Wees duidelijk met wat hij wel of niet mag. Dat geeft een hond meer gevoel van zekerheid. Ook is het belangrijk om je hond te ondersteunen op momenten waarvan je weet dat hij het moeilijk gaat hebben, bijvoorbeeld op oudjaarsdag met vuurwerk. Zorg dat zijn favoriete speeltjes in de buurt zijn en er iets is waar hij zich onder kan verschuilen voor een gevoel van veiligheid.

Bach Rescue Pets

Is je hond vaak gestrest en angstig? Dan zijn er bepaalde middelen die kunnen helpen de symptomen hiervan te verminderen. Bijvoorbeeld door homeopatische middelen toe te dienen. Zo kun je Bach Rescue Pets producten kopen. Als je online zoekt naar tips Bach Rescue gestreste hond, dan kom je veel manieren tegen waarop je je hond kunt ondersteunen met de natuurlijke producten van Bach Remedies.