Kunstgras is anno 2020 niet meer weg te denken uit de wereld. De discussie over kunstgras zullen voetballiefhebbers altijd met een dubbel gevoel aankijken. Op het hoogste niveau gaat er wat mij betreft niks boven echt gras, maar in het amateurvoetbal ben ik groot fan van kunstgras. Uiteraard wordt kunstgras binnen nog zoveel meer sporten gebruikt, maar kent ook zoveel meer toepassingen. Zelfs de manier van kunstgras bestellen is veranderd. Voorheen was de enige mogelijkheid om aan kunstgras te komen via het tuincentrum, maar tegenwoordig koop je kunstgras online net zo gemakkelijk en snel! Maar waarvoor kun je kunstgras nou precies allemaal gebruiken en waarom zou je voor dit type gras kiezen? Ik vertel je er in mijn blog graag iets meer over. Ben je benieuwd geworden? Lees dan snel verder!

Altijd sporten

Ik benoemde net al even de kunstgras discussie die in het Nederlandse profvoetbal altijd een discussie zal blijven. Voor de topclubs zoals Ajax en AZ is het aantal keer vervangen van echt gras financieel nog wel haalbaar. Maar clubs die minder te besteden hebben moeten een jaar lang met hun grasmat doen. Vaak merk je na een half jaar al dat echt gras toch flink te lijden heeft gehad van verschillende weersomstandigheden en het intensieve gebruik. Clubs met minder financiële middelen kiezen daarom liever voor kunstgras omdat dit een eenmalige investering vereist. Daarnaast kan er op kunstgras altijd worden gevoetbald, weersomstandigheden en de invloed op het gras worden hier gelijk mee uitgesloten. Ook voor amateurclub is kunstgras een groot pluspunt. De schema’s van amateurclubs zitten vaak bomvol en afgelastingen kunnen daarom niet zo snel gepermitteerd worden. Om wedstrijden toch altijd door te kunnen laten gaan hebben voetbalclubs tegenwoordig één of meerdere kunstgrasvelden. Het is daarnaast ook nog eens multi inzetbaar. Naast voetbal kunnen ook andere sporten plaatsvinden op één en hetzelfde veld.

Kunstgras voor thuis

Kunstgras voor thuis wordt ook steeds populairder. Mensen die het zat zijn om elke week het gras te maaien en dan vooral die vervelende hoekjes te knippen, kiezen massaal voor kunstgras. Ook als je geen achtertuin hebt kun je voor kunstgras kiezen. Kunstgras op het balkon wordt namelijk ook steeds gebruikelijker. Het geeft mensen in bijvoorbeeld een flat toch net iets meer het gevoel dat ze een mooie groene achtertuin hebben. Ook dat is gelijk een pluspunt, een regulier grasveld in een achtertuin zal gedurende de jaargetijden modderig of geel van kleur worden. Kunstgras behoudt altijd zijn mooie groene kleur en modder zie je al helemaal niet!