Heb je net een nieuw huis laten bouwen? Dan moet je vaak nog kiezen voor een geschikte dakbedekking en dit is heel belangrijk. Je hebt veel verschillende soorten waar je uit kunt kiezen en iedere variant heeft zijn voor- en nadelen. Anno 2022 is EPDM heel populair in Nederland en is het goed te gebruiken als dakbedekking. EPDM wordt momenteel dus veel gebruikt en kan ook gebruikt worden voor vervanging van een oudere dakbedekking. EPDM is een afkorting voor de stoffen die hiervoor gebruikt worden. Het is namelijk gemaakt van propyleen, ethyleen en monomeer. Het is een zeer licht materiaal en kan makkelijk aangebracht worden op het dak, dit komt doordat het heel flexibel is. EPDM kan zonder open vuur aangebracht worden en dit is natuurlijk een groot voordeel, maar wat zijn de andere voordelen? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Voordelen EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking heeft veel verschillende voordelen, die heel handig kunnen zijn. Zo is het al makkelijk aan te brengen op het dak, maar zijn er nog veel meer voordelen. EPDM is namelijk van een hoge kwaliteit en het wordt naadloos aangebracht. Dit betekent dat er moeilijk zwakke plekken ontwikkelt worden bij deze vorm van dakbedekking. Het is een elastisch product en dit betekent ook dat het een lange levensduur heeft. Dit is natuurlijk ook duurzaam en tegenwoordig is dat heel erg belangrijk. Vaak wordt een dak voortdurend blootgesteld aan moeilijke weersomstandigheden. EPDM heeft hier bijna geen last van en kan zich niks aantrekken van de weersomstandigheden. Het droogt daarom ook niet uit en dit betekent dat het natuurlijk ook niet kan scheuren. EPDM heeft ten slotte weinig onderhoud nodig en dat is voor de meeste mensen wel fijn, omdat dit scheelt in de kosten.

Aanbieder vinden

EPDM plaatsen is eenvoudig, maar hiervoor wil je wel een specialist inschakelen. Het moet namelijk op maat geplaatst worden en in de meeste gevallen is dit moeilijk. EPDM dakbedekking op maat is ook een stuk duurder dan andere soorten dakbedekking. Schakel daarom een specialist in en deze vindt je eenvoudig op het internet. Vergelijk de verschillende specialisten met elkaar en zoek een specialist in de omgeving. Deze kunnen vaak binnen een paar uur zorgen voor EPDM dakbedekking op maat op je dak. De kosten hiervan kunnen verschillen per aanbieder, hier kun je eventueel een offerte voor aanvragen.