Een mancave: dé plek waar een man zich even kan terugtrekken en kan doen waar hij zin in heeft. Vaak een onbenutte ruimte in huis zoals de garage, zolder of kelder die wordt omgetoverd tot een waar mannenpaleis. Hier kunnen ze zich urenlang vermaken, alleen of met vrienden, en willen ze dan ook eigenlijk niet gestoord worden. Ben jij nu ook toe aan je eigen mancave en heb je wel een ruimte over die zich hier perfect voor leent? Dan is het nu tijd om deze ruimte helemaal naar jouw wensen in te richten. Maak er bijvoorbeeld een eigen bar, een klusruimte of game room van.

 

Eigen bar

Een bar aan huis, wie wil dat nu niet. Met een eigen bar hoef je niet meer naar de kroeg, heb je altijd een goed gevulde koelkast en wordt jouw mancave ook de favoriete plek van je vrienden. Gezellige avonden gegarandeerd! Waar het je niet aan mag ontbreken is natuurlijk een bar en comfortabele barkrukken. Wil je het professioneel aanpakken, kies dan een van de barkoelkasten bij XXLhoreca.com om al je drankjes in te bewaren. Ook een goede muziekinstallatie mag niet ontbreken. Verder kun je natuurlijk nog gebruik maken van bijvoorbeeld een ijsblokjesmachine, cocktailshaker, karaoke set en feestverlichting. Je kunt de bar helemaal inrichten zoals je zelf wilt. Een tip: maak de wanden geluidsdicht om de relatie met je buren goed te houden.

 

Klussen aan huis

Ben jij graag bezig met verschillende klusjes, dan kun je jouw mancave inrichten als klusruimte. Bijvoorbeeld als je het leuk vindt om oude scooters op te kopen en op te knappen, meubels een tweede leven in wilt blazen of graag bezig bent met modelbouw en elektronica. In deze mancave heb je vooral veel ruimte nodig en veel plek om al je gereedschappen te kunnen ophangen en opbergen. Daarnaast is goede verlichting belangrijk, je wilt natuurlijk wel goed kunnen zien waar je mee bezig bent.

 

Game room

Ontsnap jij graag even aan de werkelijkheid door een videogame te spelen, dan is een game room voor jou de ideale mancave. Hiervoor heb je natuurlijk wel de juiste spullen nodig. Ga voor een groot bureau met daarop een game computer en kies een comfortabele, ergonomische bureaustoel. Met dimbare verlichting kun je de ruimte zo donker of licht maken als je zelf wilt, zo kun je optimaal gebruik maken van de ruimte en helemaal opgaan in de game. Tot slot is het handig om in deze mancave te zorgen voor genoeg opbergruimte voor alle game artikelen.