De warme zomer dagen staan weer voor de deur, al hebben we al flink wat zonnige dagen achter de rug. Het is toch erg belangrijk om jouw huid goed te beschermen tegen de UV-straling. Niemand wilt pigment vlekjes krijgen van de zon, of later een leerachtige huid hebben. Dus bescherm je daarom goed.

Regelmatig smeren.

Je zal het super vaak horen, maar het is echt super belangrijk. En daarom benadrukken wij het alleen nog maar meer. Probeer zoveel mogelijk te smeren. Minstens elk uur, zorg er daarom ook voor dat je altijd een tube, of bus, zonnebrand in je tas hebt. Je kan bij elke drogist ook kleine verpakkingen komen, die echt super gemakkelijk mee te nemen zijn. Zo ben jij altijd voorbereid om je in te smeren. Ja, ook al ga je alleen maar een terrasje pakken. Het is echt belangrijk dat je je in blijft smeren. Voor je het weet is jouw huid aangetast of misschien al wel verbrand. En dat wil je natuurlijk niet. Verbranden is nooit leuk, het doet pijn en het vervellen is al helemaal vervelend. Maar voor jouw huid is het nog vervelender omdat het je huid echt beschadigd. Dus ga je naar buiten, terrasje pakken, wandelen, naar een festival of alleen al achter in de tuin zitten. Smeer je altijd in en hou het goed bij. Je wilt je huid natuurlijk goed beschermen.

Blijven verzorgen.

Dit is iets wat je altijd moet doen, maar voor het herstel van de huid met de zon nog wat belangrijker is geworden. Maak gebruik van goede dag- en nachtcréme om je huid te laten herstellen en te voeden wanneer het rust heeft. Zo heb je verschillende merken, waaronder Dermalogica, wat goede verzorging voor jouw huid heeft. Zo blijft jouw huid soepel en verzorgd en krijg je ook minder snel last van een droge of schrale huid.

Het kost misschien wat tijd en moeite, maar geloof ons. Het is het allemaal waard, echt waar.

Af en toe een maskertje.

Dit is niet alleen lekker voor jouw huid, maar ook voor jou. Af en toe de tijd nemen om te relaxen onder het genot van een masker doet wonderen. Je huid krijgt de rust die ze verdienen en wordt tegelijk gevoed. En jij? Jij hebt ondertussen een mini spa momentje, en komt net als jouw huid, even helemaal tot rust. Nou twee vliegen in een klap noemen ze dat, toch?