Handtassen zijn onmisbaar in iedere garderobe. Dat is ook niet zo gek. Tegenwoordig kan je een handtas kopen in alle soorten en maten. Een all-time favorite is toch wel de clutch tas. Dit kleine, elegante handtasje is ideaal voor al die speciale gelegenheden. Met een clutch tas kan je nog steeds makkelijk alle belangrijk spulletjes meenemen. Dankzij het prettige formaat hoef je echter niet de hele avond een tas met je mee te sleuren. Daarom staat vandaag de clutch tas in de spotlight.

Tasje dragen in je hand

Een clutch tas is letterlijk vertaald een tas die je moet vasthouden of beetpakken. Dit betekent dat het tasje zo klein is dat je het gemakkelijk in je hand kan dragen. Dat is tevens de verklaring waarom de meeste exemplaren van dit type handtas geen koord of ketting hebben. Die heb je namelijk eigenlijk niet nodig. Deze handtas is perfect voor die speciale gelegenheden waar je er modieus uit wilt zien, maar toch ook je mobiel en portemonnee bij je wilt hebben. Kortom, een clutch tas is klein maar zeer fijn.

Clutch tas is tijdloos

Wij zijn echter niet de enigen die het praktische nut van een clutch tas begrijpen. Wist je namelijk dat zo’n clutch al eeuwen lang wordt gebruikt? Het is vrijwel onmogelijk om precies te zeggen wanneer het eerste exemplaar verscheen. Zo waren er in het begin van de 18e eeuw al dames die hun benodigdheden droegen in kleine handtassen. Die tassen waren altijd luxueus versierd door middel van fonkelende kralen en prijzige stoffen. Toen wisten de dames al dat je voor een goede en elegante handtas best wel een groot budget mag hebben.

Voor iedereen een passende clutch

Tegenwoordig zijn de clutch tassen niet meer zo extravagant versierd. De clutch tas komt echter wel voor in verschillende soorten. Voor de echte fashionfans onder ons zijn er gelukkig genoeg kleine handtassen die ieder perfect bij een outfit passen. Zo kan je kiezen voor een clutch met een koord of juist zonder. Het is maar net wat jij prettiger vindt. Daarnaast kan je ook bepalen van welk soort stof de clutch tas is gemaakt. Ben je gek op glimmend leer of wil je liever een sierlijk gouden handtas? Het kan allemaal!

Een effen zwart model is tijdloos, maar een pastelkleurige clutch tas met allerlei franjes kan ook erg mooi zijn. Als je een beetje tassengek bent, weet je dat een handtas zoveel meer kan zijn. Neem daarom ook lekker de tijd om alle clutch tassen te bekijken. Dat is namelijk ook een groot onderdeel van een clutch tas kopen: de zoektocht naar die ene, perfecte handtas. Dus ontneem jezelf die ervaring niet en geniet van elk moment. Dat geldt uiteraard ook voor na het aanschaffen van de tas.