Het is de droom van vrijwel iedere persoon, een strak egalen huidje krijgen. Toch is helaas bijna niemand gezegend met een hele schone mooie huid. Ook al lijkt het alsof elke celebrity en instagram persoon een gave huid is, is dit vaak niet het geval. De illusie van een gave huid wordt gecreëerd door goed aangebrachte concealer en foundation. Concealer en foundation zijn twee make-up soorten die dus echt de basis van een look vormen. Als je het wel eens gebruikt of wil gaan gebruiken lees dan eerst deze blog! Hier is namelijk geschreven over wat foundation en concealer precies zijn en hoe je ze gebruikt. Als je ze uiteindelijk goed gebruikt, dan kun jij ook de illusie van een gave huid creëren. Veel leesplezier!

Wat is concealer en waarom gebruik je het?

Concealer is een geweldige uitvinding. Het is een dekkende, huidskleurige crème die je onder je ogen aanbrengt en ook kunt aanbrengen op verkleuringen en oneffenheden. Een concealer is heel dekkend, en verhult kleuren en plekjes in je gezicht die je liever niet wil laten zien. Concealer wordt dus vaak gebruikt om bijvoorbeeld wallen en donkere kringen te maskeren en minder op te laten vallen. Maar je kunt het ook toepassen op verkleuringen, puistjes en andere oneffenheden. Je gebruikt concealer in een tint lichter dan je eigen huidskleur of je foundation kleur. Hierdoor maskeer je namelijk de oneffenheden een stuk beter. Ook kun je dan als je foundation gebruikt de lichtere plekken inkleuren met je foundation, waardoor je geen gekke vlekken in je gezicht krijgt. Een concealer is dus dikker en nog dekkender dan foundation. Je brengt het aan met je vinger of met een kwastje of spons. Wees wel voorzichtig met het aanbrengen rond de ogen, want te hard wrijven kan donkere kringen erger maken doordat je de bloedvaatjes kapot drukt.

Hoe breng je foundation aan?

Een foundation kun je dus optioneel over of zelfs onder de concealer aanbrengen. Een foundation is een crème die matcht met je huidskleur, en licht dekkend is waardoor je oneffenheden weghaalt zonder er geplamuurd uit te zien. Om een plamuurlaag te voorkomen is het wel belangrijk om maar een dun laagje aan te brengen. Met een foundation op je gezicht zie je er stralender en gezonder uit. Zoals al boven is genoemd kun je foundation op of onder je concealer aanbrengen. In het geval van erge plekken kun je eerst concealer gebruiken en dan foundation. Maar als je lichte oneffenheden wil verbloemen kun je eerst foundation aanbrengen, en alleen onder je ogen wat concealer aanbrengen. Deze werkt dan meer als highlighter en laat je ogen meer opvallen in plaats van dat ze wegvallen. Een foundation breng je het best aan met een kwast of spons. En het geldt altijd: less is more. Begin met een dun laagje en je kunt eventueel altijd meer toevoegen.