Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver: de zomer is begonnen! Nu het leven na een jaar weer bijna helemaal terug naar het ‘oude normaal’ is, wordt het tijd om ook weer terug te gaan naar het vieren van de zomer met vrienden en familie om je heen. En waar doe je dit beter dan in de tuin?

In dit blog wordt aan de hand van een paar handige adviezen verteld hoe jij jouw eigen zomerstek helemaal klaar kunt maken voor het ontvangen van gasten en lekker natafelen. Benieuwd naar hoe jij dit vorm kunt geven? Lees dan snel verder!

Het begint bij een heerlijke lounge hoek

Of je nu een grote tuin hebt of niet: het is altijd lekker om een plekje te hebben waar je helemaal tot rust kunt komen. Hiervoor is een lounge hoek uitermate geschikt. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt vormgeven, maar in dit blog wordt het voorbeeld van een veranda genomen.

Een veranda is eigenlijk altijd nuttig en leuk om te hebben in jouw tuin. Doe voordat je gaat beginnen met de werkzaamheden wel even een graafmelding. Door zo’n melding te doen weet je waar alle leidingen en kabels door jouw tuin lopen, zodat je geen risico loopt op schade. Je kunt deze Klic melding aanvragen in de Klic App.

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

Zorg voor veel groen in de tuin

Als je echt houdt van een beetje beschutting, maar toch een gezellige en natuurlijke tuin wil overhouden waar al jouw gasten hun ogen uit kunnen kijken – dan moet je zeker weten ook wat groen in de tuin aanleggen. Denk hierbij aan een bamboe haag, een kruidentuintje of plant ergens in de tuin wat munt. TIP: doe dit wel in een bak, want munt woekert vrij snel.

Wissel vooral ook af met mooie bloemen. Clematis, stokrozen of wilde jasmijn doen het altijd goed en geuren ook heerlijk, maar niet te veel. zo wordt jouw tuin echt een oase van rust, maar dan stijlvol!

Leg nieuwe bestrating aan

En het liefst een soort die mooi past bij de rest van jouw interieur. Zo kunnen jouw gasten eenvoudig van A naar B lopen in de tuin, zonder ook maar een stap op je (pas gezaaide)  gazon te lopen.

Maar, hou het wel tot een minimum. Moderne tuinen met enkel en alleen steen zijn niet meer trendy in 2021. Wil je écht een stijlvolle tuin? Denk dan aan de omgeving en de natuur. Veel plezier met het toepassen van deze adviezen en een fijne zomer gewenst!