Technologie staat niet stil, en vandaag de dag hebben we gadgets voor bijna alles wat we maar kunnen bedenken.

Waar we 20 jaar geleden nog onder de indruk waren van een MP3-speler, hebben we tegenwoordig allemaal reeds een supercomputer op zak, waarmee je kan communiceren, op het internet surfen, muziek luisteren, je agenda beheren, en nog heel wat meer.

Ook voor je huis zijn er tal van interessante en handige gadgets op de markt … het ene al wat gekker dan het andere.

In dit artikel geef ik je de 10 gekste gadgets voor je huis.

Let op, ze kunnen dan misschien vreemd overkomen op het eerste gezicht, maar voor veel mensen en in veel situaties kunnen deze gadgets erg handig zijn!

1. Quirky Egg Minder Smart Egg Tray

Laten we beginnen met een gadget dat in elke keuken kan gebruikt worden. De Quirky Egg Minder Smart Egg Tray (wat een naam!) is simpelweg een “slimme” eitjeshouder, met plaats voor een veertiental eieren.

Via een app zal dit gadget je te allen tijde op de hoogte houden van hoeveel eieren je nog op voorraad hebt, en via LED lichtjes kan je in de gaten houden hoe oud ze zijn.

Handig als je veel eieren eet en er vaak vergeet te kopen … of als je weinig eieren eet en het vaak voorvalt dat je een rot eitje in je ijskast ontdekt.

2. Bud Light Console

Wat betreft gekste combinaties staat de Bud Light Console wellicht boven in de top 10.

Dit gekke gadget is een gaming console … waar je ook 6 biertjes in kan bewaren, en die lekker koud worden gehouden.

Het design is volledig gericht op het laatste aspect, en op het eerste gezicht zou je zelfs niet zeggen dat het een volledig draadloze gaming console is.

Of je nu met je maten eens gaat camperen en wat gekoelde drankjes wil terwijl jullie een potje gamen, of je op je eentje bij het beste online casino Nederland zit te spelen op een warme zomerdag, de Bud Light Console is een gadget dat je zeker niet mag missen.

3. Elvie Kegel Exerciser

De Elvie Kegel Exerciser is een nogal bizar gadget, met als voornaamste doel om de spieren op de meest intieme plaatsen te versterken.

Ideaal voor vrouwen die reeds bevallen zijn van een kindje en wat hulp nodig hebben om hun kegel-oefeningen uit te voeren.

Dit gadget komt uiteraard met een speciale app die je workouts kan opstellen en je vooruitgang kan bijhouden.

4. Dome Smart Electronic Mouse Trap

Heb je last van ongedierte in je huis? Geen zin om overal van die vuile muizenvallen te zetten?

Welkom in de 21ste eeuw, waar je knaagdieren kan vangen en verdelgen op een technologische manier.

In de Dome Smart Electronic Mouse Trap plaats je simpelweg een aas naar keuze (kaas is altijd een goede optie), en wanneer een muis of rat het elegante zwarte gadget betreedt, krijgt ze een sterke en letale elektrische schok toegediend.

En uiteraard krijg je dan meteen een update, zodat je weet dat je de val kan gaan leegmaken en voorbereiden op het volgende slachtoffer.

5. Parrot Pot

De Parrot Pot is een “slimme” bloempot die over je planten zal waken.

Je doet er gewoon wat aarde in, kiest een plant naar keuze en dan zal de pot allerlei factoren in de gaten houden, zoals zonlight, meststof, temperatuur en vochtigheid van de aarde.

De app zal je ook aanbevelingen geven gebaseerd op het type plant!

Even weg van huis? Geen probleem, via de app kan je altijd je planten in de gaten houden, en de Parrot Pot kan tot een maand lang voor je plant zorgen.

6. Kolibree Smart Toothbrush with Games

Dit gadget is vooral gericht op kinderen, maar ook volwassenen kunnen er plezier aan beleven!

Deze slimme tandenborstel maakt tanden poetsen leuker voor je kinderen door ze via videogames te engageren in het poetsen, het maakt er een spelletje van!

Bepaalde games tonen je kind hoe goed ze het doen, en wanneer ze het fout doen.

Heb je meerdere kinderen? Geen probleem, want deze tandenborstel komt met uitwisselbare borstelkopjes.

Als je graag hebt dat je kinderen goed hun tanden leren poetsen, geef de Kolibree Smart Toothbrush with Games dan zeker een kans.

7. Sportline HydraCoach Intelligent Water Bottle

Drink jij genoeg water? Statistisch gezien wellicht niet, want de meeste mensen houden hun waterconsumptie niet in de gaten, en drinken dus vaak te weinig.

Met de Sportline HydraCoach Intelligent Water Bottle kan je hier komaf aan maken.

Deze slimme fles houdt bij hoeveel water je nodig hebt, en hoeveel je nog moet drinken.

Handig, en hiermee zorg je ervoor dat je altijd voldoende gehydrateerd bent.

8. HAPILABS 102 HapiFork Bluetooth-Enabled Smart Fork

Als je wat Engels kent, begrijp je wellicht wat dit gadget doet … het is een slimme vork!

Een bizar concept op het eerste gezicht, en de HapiFork is ook zeker niet voor iedereen geschikt.

Dit gadget is vooral gericht op mensen met overgewicht en senioren. Het werkt via Bluetooth en trilt wanneer je te snel eet.

Mensen die hulp nodig hebben met hun voedselconsumptie kunnen zeker wel baten met dit gadget, want het kan je helpen met trager eten, in de gaten houden hoeveel je reeds hebt verorberd, en het kan je zelfs begeleiden naar betere eetgewoontes.

9. Hatch Baby Smart Changing Pad

Heb je kleine kindjes en wil je altijd fanatiek op de hoogte blijven van hoe het ermee gesteld is?

De Hatch Baby Smart Changing Pad is een weegschaal gecombineerd met een handige app, en met deze combintie kan je zaken zoals hun gewicht, voedselopname, luierstatus en dergelijke in de gaten houden.

Het is ook mogelijk om deze informatie met een dokter te delen, zo kan die misschien makkelijker eventuele problemen oplossen.

10. Furbo

Tot slot een gadget voor de dierenliefhebbers.

Furbo (het is wellicht geen toeval dat de naam op “Furby” lijkt) is een soort camera waarmee je je huisdieren (het is vooral gericht op honden) vanop afstand in de gaten kan houden.

Maar hier houdt het niet bij op, want via een radiofunctie kan je ook tegen je huisdier “praten”, handig als je hond je tapijt zit op te eten of iets dergelijks.

Als de Furbo geblaf hoort, krijg je een notificatie. Geen inbreker die nog aan jouw aandacht ontsnapt!

De leukste functie is wellicht de mogelijkheid om vanop afstand hondensnoepjes uit het apparaat te schieten via je smartphone. Handig als je merkt dat je hondje met stress zit.

Zeg nu zelf, ideaal voor mensen met een hond en een full-time job, toch?