Goed, goed hakken zijn ook zeer vrouwelijk. En misschien delen ze een eerste plaats. Maar de jurk is er al sinds jaar en dag en dat moeten we zeker niet onder stoelen of banken schuiven. Welke jurk past bij jouw figuur? In deze blog kies ik voor ieder lichaamsfiguur een jurk die daar goed bij past en waarom. Van grote maten jurken tot petit maten, alles komt voorbij.

Zandloper

Kies voor een tulpjurk. Een tulpjurk sluit nauw aan en legt een accent op jouw middel. Deze jurk doet eigenlijk alles voor jouw figuur. Daarnaast kun je ook kiezen voor een wijde hals. Ik raad echter aan om veel poespas om jouw kleding heen te vermijden. Dit leidt af van jouw prachtige figuur.

Peer

A-lijn jurk. Misschien denk je nu dat ik het verkeerd heb aangezien de rok van deze jurk uitloopt waar jouw lichaam breder wordt, maar een A-lijn rok legt hier net genoeg accent op. Jouw bredere heupen worden met een A-lijn rok een beetje verdoezeld, maar er wordt ook gebruik van gemaakt. Door een jurk met een A-lijn rok te dragen leg je namelijk het accent op jouw smallere middel en bovenlichaam. Let wel op dat je geen rok kiest die te wijd uitloopt. Dan komt het accent namelijk alsnog op jouw heupen en benen te liggen die hierdoor breder lijken.

Appel

A-lijn jurk. Ook voor vrouwen met een appelfiguur is de A-lijn jurk perfect en wel omdat deze getailleerd is en zo jouw figuur een zandloper effect geeft. Vrouwen met dit figuur kunnen ook helemaal losgaan wat betreft vintage en jaren 60 kleding. Ja, ook de jurken met felle kleuren en kersen printjes staan jou goed met dit model. Jij hoeft helemaal niets af te kleden, en zwart wordt snel saai. Als je dit zandloper figuur wilt, vermijdt dan wel glanzende stofjes. Die leggen namelijk wel nadruk op jouw grotere rondingen en dan verlies je het zandloper effect. Voor het appel figuur zijn tegenwoordig steeds meer grote maten jurken te vinden.

Plank

Iedere jurk die accent legt op jouw schouders en heupen. Ik zie het plank figuur altijd als een soort blank canvas. Misschien denk je dat je nooit vrouwelijke vormen zult hebben maar dan heb je het mis. Jij kan die creëren waar en wanneer je wilt. Door accent te leggen op je hals of een lowrise broek te dragen leg je het accent op je hals en schouders of op je middel waardoor deze meer naar voren springen. Jij kan kiezen of je vandaag jouw heupen en middel wilt accentueren of toch je borsten en hals. Ook staan oversized jurken jou altijd. Goed, jouw vorm valt dan helemaal weg maar dat kan juist heel leuk staan bijvoorbeeld op je bikini tijdens een dagje strand.