Wanneer je een bril nodig hebt, kan het zijn dat je omkomt in alle keuzes die er beschikbaar zijn. Monturen in alle maten vormen om nog maar te zwijgen over de sterktes van de glazen. Gelukkig hoef je hier niet in je eentje doorheen te werken. Een opticien kijkt samen met jou naar wat je nodig hebt. Goed, dan komen we wel weer terug bij de monturen, want die mag je vaak wel zelf uitkiezen. En dat is ook heel leuk!

Wat voor bril heb je nodig

Niet ieder montuur is geschikt of beschikbaar voor iedere bril. Je moet dus eerst weten wat voor bril je nodig hebt voor je naar monturen kan kijken. Een leesbril ziet er namelijk meestal fundamenteel anders uit dan een ‘gewone’ bril voor alledaags en continu gebruik. Als je weet wat je ongeveer nodig hebt kan je wel alvast online kijken, ook voordat je met een opticien gesproken hebt. Denk er wel aan dat zijn of haar advies belangrijk is en neem dit dan ook mee in je afweging wanneer een keuze moet maken voor een bril.

Gezichtsvorm en voorkeur

Wat voor bril je nodig hebt, ligt ook aan wat er bij de vorm van je gezicht past. dit heeft natuurlijk niks te maken met het soort bril (leesbril, multifocale bril etc.) dat je nodig hebt maar meer met de stijl en het montuur. Er zijn website die vol staan met advies over welke bril het beste bij welke gezichtsvorm past. Even internetten dus en dan heb je het zo gevonden. En denk eraan, dit zijn geen wetten of regels en jouw eigen voorkeur gaat natuurlijk voor.

Stijl en hoeveelheid

En die voorkeur kan je natuurlijk ook goed leiden als het gaat om een bril heren uitkiezen. Wat past bij jouw stijl? Ga jij voor een stoer en grof montuur? Of kies je voor iets in een opvallende kleur zodat jij en je bril er altijd tussen uitspringen? Misschien ben je meer iemand die het graag licht en dunnetjes houdt. Het kan allemaal. Als je liever meerdere brillen wilt, kan dat natuurlijk ook en dat schept de mogelijkheid om af te wisselen qua stijl.

Bij Charlie Temple

Op de website van Charlie Temple hebben ze een breed assortiment aan brillen in allerlei soorten, kleuren en maten. En dat voor een hele betaalbare prijs. Weet je wat je nodig hebt? Dan is het enkel nog een kwestie van passen en bestellen.