Veel mensen hebben een extra kamer in huis. En als het geen slaap- of werkkamer is, dient het meestal als rommelhok en dat is prima, maar leuker is het om er echt iets van te maken. Als je het even niet weet, ga dan voor iets dat sowieso leuk is: zoals een eigen wellness-ruimte thuis! Hoe groots je dat aan wilt pakken, is aan jou maar in deze blog geef ik je alvast wat tips. Lees je mee?

Werken voor ontspanning

Het heeft wel wat om een ontspanningsruimte te bouwen, dat vergt immers moeite en inspanning. Maar daardoor krijg je er wel voldoening voor terug zodra het af is en dat niet alleen, je kan dan optimaal relaxen in je eigen spa, je hoeft er niet eens de deur voor uit! Zoals ik al zei, is het aan jou wat je precies in je spa wilt.

De basis in elkaar

Maar de basis moet wel goed zitten. Zo is het handig om de boel te isoleren en de betegelen als je met water of stoom gaat werken. Ook moet je de afmetingen van de kamer kennen en wat de verdieping, als het niet op de begane grond of de kelder is, kan hebben aan gewicht. Als de basis er ligt, kan het invullen namelijk beginnen.

De mogelijkheden voor de ruimte

Niet iedere ruimte kan gevuld worden met een sauna en een stoomcabine en ga zo maar door. Je moet wellicht prioriteiten stellen. Een goede optie die voor bijna iedere privé spa past, is een houten hottub. Niet alleen ziet dat er mooi uit, het warme water en het bubbelen heeft een ontspannende werking waar sommige mensen de hitte van de sauna soms wat heftig vinden. Met hot tubs zit je eigenlijk altijd goed! Creëer daarnaast nog een plekje om te loungen en je bent al een heel eind onderweg!

Een echte wellness ruimte

Wanneer de ruimte af is, is aan jou. Net zoals de inrichting ervan. Niet iedereen houdt van dezelfde wellness dingen en dat maakt een eigen ruimte juist zo fijn. Omdat alles aanwezig is wat jouw voorkeur heeft, kan je hier straks maximaal ontspannen. En dat het hele jaar door! Je hoeft je niet eens bezig te houden met drukte in de vakanties, voor jou is er altijd plek en het is lekker stil. Of je nu een middag in je spa wilt doorbrengen of er even in duikt na een lange dag werken, het kan allemaal!