Zonnepanelen kunnen op bijna ieder dak wel geplaatst gaan worden. Op deze manier is het voor veel verschillende huizen mogelijk om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. Deze panelen zullen energie kunnen opwekken door de stralen van de zon die worden opgevangen. Deze stralen kunnen niet direct gebruikt worden in het huis, maar het is dan ook wel belangrijk dat deze zonnestralen omgezet kunnen worden naar energie dat wel in het huis gebruikt kan worden. De panelen en de daarbij behorende onderdelen kunnen daar dan ook voor zorgen. Veel mensen denken echter dat je vooral zonnepanelen op het dak moet nemen wanneer je zonlicht vanuit het Zuiden op kan vangen. Dat is echter niet het geval, waardoor een stuk meer mensen kunnen gaan kiezen om zonnepanelen op het dak te laten plaatsen. 

Ook het Westen 

Zonnepanelen op het Westen laten plaatsen is bijvoorbeeld ook erg goed mogelijk. Door ervoor te kiezen om de zonnepanelen te plaatsen op het dak wanneer de zon vooral op het Westen aanwezig is, kunnen er alsnog stralen van de zon opgevangen worden. Wanneer jouw dak en de panelen dus niet op het zuiden gericht staan, betekent dat absoluut niet dat de panelen niet genoeg zonnestralen kunnen opvangen. Uiteraard zal de zon minder lang per dag opgevangen kunnen worden door de zonnepanelen. Dat betekent alleen niet dat de zonnepanelen hierdoor niet nuttig kunnen zijn. Met twintig procent minder aan zon, zal je alsnog tachtig procent wel kunnen opvangen. Tachtig procent aan groene stroom is dan ook nog steeds erg veel, waardoor het ook dan nog een goed idee is om te kiezen voor zonnepanelen op het dak. 

De opbrengsten

Hierbij is het uiteraard dus steeds vooral noodzakelijk dat de nodige opbrengsten van de zonnepanelen genoeg zullen gaan opbrengen. De opbrengst zonnepanelen duidelijk krijgen voor jouw dak is daarom erg belangrijk. Hierdoor zal je er namelijk achter gaan komen wat de panelen zowel aan energie, maar ook als financiële voordelen zullen gaan opleveren. Op een jaarlijkse basis kunnen zonnepanelen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de kosten van energie met duizend euro gaan afnemen. Hierdoor is het dus mogelijk om de investering van de zonnepanelen binnen een paar jaren al terug te gaan verdienen. Zo zal je dus na het terugverdienen van de investering simpelweg geld besparen dankzij de zonnepanelen. Meestal kan dit na vijf jaar al terugverdiend worden. Wanneer je dus nog minimaal vijf jaar in de woning zal blijven zal er geld bespaard gaan worden.