Als een familielid verstandelijk beperkt is dan is dat natuurlijk zeer vervelend want je moet overal rekening mee houden. Het kan voorkomen dat het gehandicapt persoon ervan houd om lekker te gaan fietsen als het warm weer is. Je wilt natuurlijk niet dat het gehandicapt alleen gaat fietsen op een tweewieler want dan is het wachten op een ongeluk. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een speciale fiets aan te schaffen voor het gehandicapt persoon. Meer informatie over deze speciale fiets en wat de voordelen zijn kan je hier vinden. 

 

Driewieler

Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is de beste fiets voor een gehandicapt persoon een driewielers. Driewielers zijn namelijk voorzien van een derde wiel dat voor extra stabiliteit zorgt waardoor het gehandicapt persoon niet makkelijk ten val komt. Het komt namelijk heel vaak voor bij verstandelijk beperkte personen dat zij heel moeilijk evenwicht kunnen houden of zich moeilijk kunnen bewegen. In dit geval is een driewieler de beste oplossing. Mocht het zo zijn dat het gehandicapt persoon erg moeilijk kan trappen, dan is het ook mogelijk om een driewieler volwassenen aan te schaffen met trapondersteuning. Deze driewielers worden ook wel elektrische driewielers genoemd en zijn over het algemeen stabieler dan niet-elektrische driewielers. 

Subsidie voor een driewieler 

De prijzen van driewielers en elektrische driewielers zijn natuurlijk niet voor iedereen weggelegd en dat is logisch. Driewielers kosten al duizenden euro’s en als je ook een elektrische variant wilt hebben, dan zijn de kosten nog duurder. Als je dit niet kan betalen, maar wilt dat het gehandicapt persoon toch gewoon kan fietsen, dan is het mogelijk om subsidie hiervoor aan te vragen bij het gemeentehuis. De gemeente begrijpt dat een gehandicapt persoon zelf geen inkomsten heeft en wilt daarom ook vaak de gehele fiets vergoeden. In de meeste gevallen hoef jij dus zelf niet de fiets te onderhouden en kan het gehandicapt persoon zonder zorgen fietsen. 

 

Waar kan je het beste een driewieler aanschaffen?

Als je een driewieler of een senioren fiets wilt aanschaffen, dan kan je dit vrijwel altijd het beste via het internet doen. Dit kan namelijk bij verschillende webwinkels en hierdoor weet je vrijwel zeker dat de driewielers van de beste kwaliteit zijn. Ook ben je in de meeste gevallen goedkoper uit dan het aanschaffen van een driewieler bij een fysieke winkel. Houd er wel rekening mee dat het niet mogelijk is om de driewieler eerst te proberen als je ervoor kiest om een driewieler via het internet aan te schaffen.