Er zijn deze winter weer een aantal woontrends waar je niet omheen kunt, hoe hard je het ook probeert. Verschillende meteorologen hebben het al voorspeld: het wordt een koude winter! En daar spelen interieurstylisten maar wat graag op in door een scala aan nieuwigheidjes te introduceren binnen het trend-watching gebied.

In dit blog gaan we er daar een paar van behandelen. Ben jij benieuwd hoe jij het beste kleuren kunt combineren, warmte in huis kunt halen en een knusse zithoek kunt inrichten? Lees dan snel verder!

Warmte haal je in huis met een kachel

Deze winter wordt een van de koudste in jaren. Om jezelf en jouw huisgenoten (of dit nu jouw kinderen zijn, jouw huisdier of partner) warm te houden kan je niet meer om een gezellige kachel heen. Maar wat zijn de opties? Welke uitvoering past het beste bij jouw interieurstijl en smaakvoorkeuren? Lees snel verder en je komt erachter.

Om te beginnen is er de gaskachel. Je kunt gaskachels kopen als je op zoek bent naar een duurzamer alternatief voor de houtkachel. Het leuke van een gaskachel is dat je er geen speciale afzuiging voor hoeft te installeren die de lucht naar buiten loodst. Ook is het verschil met een echte open haard nauwelijks nog te zien en kan je ze in verschillende uitvoeringen kopen. Vrijstaand, zwevend of ingebouwd: alles is mogelijk.

Ben je toch meer van het traditionele haardvuur? Dat is geen enkel probleem. Er gaat natuurlijk niks boven een knisperend haardvuurtje, toch? Als dit voor jou geldt, dan doe je er goed aan om houtkachels te kopen. vergeet alleen niet om genoeg hout in huis te halen! Straks kom je zonder brandstof te zitten en dat jou ten koste gaan van de gemoedelijke warmte in huis.

Zorg voor een warm zithoekje

Hier kan je natuurlijk de kachels uit het stukje hierboven gebruiken. Maar, als je op een andere manier op zoek bent naar warmte in huis kan je het ook via een alternatieve manier bereiken.

En dat is nog eens geweldig eenvoudig ook. Je haalt simpelweg al meer warmte in huis wanneer je het kleurenpalet in de koudere wintermaanden verandert naar een aardetonen. Verwerk het in de accessoires in woonruimtes, kleedjes, misschien wil je zelfs het tapijt of een muur schilderen om voor nét dat extra beetje warmte in huis te zorgen. Wat je ook doet, doe het met gevoel. Te veel is ook niet goed namelijk.

Veel plezier met het knusser maken van jouw woning!