Met de warme dagen weer in aantocht wil je natuurlijk zoveel mogelijk gebruik maken van de tuin als mogelijk. Wanneer de tuin dan niet naar tevredenheid is, wordt het nu tijd om de tuin aan te pakken. In deze blog gaan we tips en tricks geven zodat de tuin een metamorfose kan krijgen waardoor je weer met plezier gebruik kan maken van de tuin. Soms is het moeilijk om te bedenken wat je dan precies wil gaan doen met de tuin. Met die reden is het dan ook handig om eerst inspiratie op te gaan doen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een beetje te surfen op het internet, of door tuincentra te bezoeken. Hier kun je dan dingen tegenkomen die ervoor zorgen dat er inspiratie komt en je een plan kan maken hoe je de tuin een metamorfose wil geven.

Tuintrends

Een echte tuintrend voor 2019 is om terug te gaan naar de basis. Mensen zijn steeds meer bezig met de natuur en duurzaamheid. Met die reden willen mensen dan ook rekening houden met insecten en vogels. Denk aan insectenhotels en vogelhuisjes. Deze tuin wordt ook wel een levende tuin genoemd. Een andere trend die al even meegaat is een moderne en strakke tuin. Helemaal bestraat is in 2019 geen trend meer, maar een combinatie van bestrating en tuin dan juist weer wel. Een mooie en goedkope manier om de tuin een strakke uitstraling te geven is door gebruik te maken van basalt split. Basalt split bestaat uit kleine, bijna zwarte natuursteentjes en zorgt door zijn uiterlijk voor een moderne twist. Omdat basalt split vrij goedkoop is en water door kan laten is dit een echte toevoeging aan de tuin. Door zijn bijna zwarte uiterlijk kan het mooi zijn als contrast met witte of grijze tegels.

Loungen

Wat je ook precies met je tuin doet, een comfortabele plek om neer te ploffen mag natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig zijn er aan tuin- en loungesets te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een lage loungeset neer te zetten om lekker te kunnen liggen en van het zonnetje te kunnen genieten. Je kan er ook voor kiezen om een hogere tafel aan te schaffen zodat je comfortabel buiten kunt eten wanneer de zon lekker schijnt. Ook zijn er tegenwoordig mogelijkheden om deze twee situaties te combineren. Er zijn namelijk tafels die met een mechanisme naar boven en naar beneden kunnen schuiven. Op die manier kun je zowel een lage als hoge tafel hebben. Hoe je de tuin ook wil inrichten, als eerst is het natuurlijk handig om een plan de campagne te maken. Zoek iets uit ter inspiratie en maak van je tuin weer een leuke plek om tijdens deze zomer met plezier te kunnen vertoeven.