Waarschijnlijk ben je de laatste tijd al wel eens op internet gaan kijken naar nieuwe kleren, je zal immers toch nieuwe kleren nodig hebben voor deze winter. Veel vrouwen geven aan dat ze het lastig vinden om kleding te vinden die past, de maten in de winkel zijn vaak erg smal en ook zijn er maar weinig winkels de grotere maten überhaupt in het assortiment hebben. Het is dan ook tijd voor verandering, de grote maten mode is namelijk juist zo bekend geworden dit jaar. Wat heb jij nu echt nodig in je kast voor als je al die dingen uit de winkel maar niet past?

De kleding zit super lekker!

De meest voor de hand liggende reden waarom jij ook moet kiezen voor grote maten mode is dat het gewoon ontzettend lekker zit. Je hebt veel meer stof om in te bewegen, dit zorgt er voor dat je het elke keer wel lekker warm zult hebben. Je kunt de mouwen van een sweater gewoon lekker over je handen heen trekken, bibberen in de kou is helemaal niet meer nodig. Niemand houdt er van dat kleren te strak zitten. Door te kiezen voor grote maten mode kun je heerlijk rondlopen in je kleuren In de zomer zal het niet te beste keuze zijn, dan wil je namelijk geen zweetoksels hebben. Maar in de winter zal er echt niets lekkerder zijn dan een grote sweater.

Daarnaast is het nog altijd dat het er leuk uitziet, oversized gaat dan in 2019 ook echt weer helemaal aan de orde komen. De oversized mantels zijn bijvoorbeeld heel lekker voor in de winter, dit zorgt zal je altijd weer de warmte laten voelen. Oversized broeken kan je maar beter laten liggen, dit ziet er toch een beetje slecht uit aangezien heel de vorm er uit zal zijn. Dit wilt je natuurlijk niet hebben, voor de broeken kan je altijd alsnog het beste kiezen voor een stretch stof. Voor de broeken blijven de slim fit broeken dan ook het beste, deze zijn al een paar jaar lang mateloos populair. Een mantel met een grote maat met een mooie zwarte broek, de ideale outfit voor de winter!

Een hip hop geschiedenis

De grote maten mode heeft al een oude oorsprong, het komt namelijk allemaal voort uit de tijd van de hip hop. Iedere Amerikaanse artiest had toen wel een te grote trui of boek, dit was nu eenmaal in. Maar meestal hadden de mannen dit, de meiden hebben dit voor een lange tijd niet gedragen. Tot voor een paar jaar geleden dus, nu zijn er juist veel meer vrouwen die ook kiezen voor de grote maten mode. Niemand hoeft meer met kleding te lopen die veel te strak zit, je kunt ook gewoon stijl hebben met een ietwat grotere maat.