Het komt wel eens voor dat je voor je bedrijf een grote lading vracht moet verzenden. Omdat je op locatie gaat werken, in het binnen of buitenland. Of juist wanneer er bij jouw bedrijf een hele grote bestelling is gedaan en je nog nooit aan pallet verzenden hebt gedaan. Omdat de orders meestal van kleinere aantallen waren. Maar hoe ga je dit goed aanpakken? Want dit is ook een teken dat je bedrijf aan het groeien is en wanneer dit goed gaat, de klant natuurlijk blijft. Of ja, die kans is er. En dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat alles goed geregeld is. Ook voor de toekomst wanneer je misschien wel meer grote orders krijgt. Want daar ga je natuurlijk voor.

De groei van jouw bedrijf bij houden.

Het is natuurlijk belangrijk dat je op tijd constateert dat je bedrijf aan het groeien is en je gelijk de juiste handelingen maakt. Want wanneer je achteraf snel moet schakelen, dan loop je vaak achter de feiten aan en dat kan verkeerd uitpakken. Dat wil je natuurlijk niet. Dus de vraag: waar zie jij je bedrijf over 5, of 10, jaar? Is helemaal geen gekke vraag om jezelf te stellen. Het is juist goed om doelen te stellen. Het is juist goed. Omdat je dan ook doelen gaat stellen. En wanneer je doelen stelt, ga je daar ook naar toe werken. En wanner je naar doelen toe werkt, dan weet je welke handelingen en welke stappen je moet maken wanneer jouw bedrijf een groei maakt. En dat wil je natuurlijk. Want je wilt niet achteraf handelen. Je wilt goed voorbereidt zijn, om dan de groei die de 5 of 10 jaar daarna komt ook goed te maken. Dus die vervelende ‘waar zie ik mijzelf, of mijn bedrijf over zoveel jaar’. Die is stiekem helemaal niet zo vervelend en is juist super goed om te stellen. Omdat je dan weet welke kant je op wilt gaan en welke stappen je wilt gaan zetten. Zo weet je ook welke stappen je moet gaan nemen wanneer het er op aan komt.

Keep the positive vibe.

Het is natuurlijk belangrijk dat er een positieve sfeer binnen het bedrijf hangt. Want bij het groeien van een bedrijf, daar komt soms de nodige stress bij kijken, en dan wil je natuurlijk dat er een positieve sfeer hangt. Want is de sfeer al niet positief, dan wordt het een neerwaartse spiraal van negativiteit en dat doet ook weer niet goed aan de groei van jouw bedrijf. Dus probeer jouw medewerkers te motiveren en ook te belonen wanneer dat kan.