Inmiddels is de zomer alweer in volle gang in ons land en dat is ook wel te merken. Op die paar buitjes na hebben we eigenlijk prachtig weer en staat de BQQ vaak genoeg aan. We brengen steeds meer en meer tijd in de tuin door. En waarom ook niet? Het mag én het kan, en daar moeten we dubbel en dwars van genieten. In dit blog een aantal leuke items die jij misschien nog wel in je tuin mist en die deze zomer best van pas kunnen komen.

Een nieuwe tuinset

Wat doe jij eigenlijk allemaal in je tuin aankomende zomer? Waarschijnlijk vooral genieten en relaxen toch? Daar hoort natuurlijk wel een nieuwe tuinset bij. Een tuinset kan bestaan uit verschillende tuinmeubelen zoals een tuinbank, tuinstoelen en een bijbehorende tuintafel. Voor hout en kunststof zijn de materialen van dit seizoen. Vooral de houten tuinset is persoonlijk mijn grote favoriet. In de tuin is de natuur meestal wel al een beetje aanwezig maar is dit nog niet het geval dan kun je dit bijvoorbeeld wel in je tuin aanbrengen door bijvoorbeeld te kiezen voor een houten tuinset. Hout is een natuurlijk materiaal en ook zeer fijn in onderhoud. Zet de houten tuinset goed in de lak en je kunt er een heel jaar plezier van hebben. Je kunt de set bijvoorbeeld zo in je tuin zetten maar om het geheel een beetje aan te kleden kun je er ook voor kiezen om wat kussens en kleden erop te leggen. Vooral pasteltinten en donkergroen zijn deze zomer hele in! En mocht het gaan regenen dan haal je alles snel binnen. Behalve de tuinset dan, die overleefd dat buiten wel.

Verschillende soorten kastjes of kasten

Wist je dat kasten in je tuin helemaal in zijn? En nee dan bedoelen we geen bijenkasten of andere kasten die met dieren of planten te maken hebben. Maar gewoon echt de kasten waar je service of andere spullen in kwijt kunt. Doordat het weer steeds beter wordt in Nederland beginnen we ook steeds meer in de tuin te leven. En waarom laten we sommige dingen dan ook niet gewoon lekker buiten staan? Neem bijvoorbeeld de spullen voor de BBQ of andere dingen die voornamelijk in de tuin gebruikt? Behandel de kast natuurlijk wel even van te voren met lak maar als deze eenmaal is behandeld blijven je spullen gewoon gaat als ze in de kast buiten staan. En dat scheelt jouw ook nog is een hoop gesleep elke keer.

Lichtjes en lampjes

Ondanks dat we dol zijn op de mooie zomerdagen vinden we de zomeravonden ook niet vervelend. Heerlijk tot laat in de tuin blijven hangen met een hapje en een drankje terwijl de zon onder gaat. Op een gegeven moment is de zon natuurlijk weg en begint het wat donker te worden. Dus hoe zorg jij er op een subtiele manier voor dat je tuin wat wordt verlicht? Je wilt natuurlijk ook niet in een felle bouwlamp zitten. Kleine lichtjes en lampjes geven net voldoende licht af terwijl het allemaal wel heel cozy en gezellig blijft in de tuin. De perfecte afsluiter voor een perfecte zomerdag dachten we zo.