Welkom terug bij stijlstek en wat leuk dat je gelijk een van mijn blogs wil gaan lezen over het creëren van je eigen huisstijl. Een huisstijl is niet alleen een logo of de stijl van een bedrijf. Huisstijl kan ook gewoon letterlijk de stijl van je huis zijn. Zo had ik altijd een zeer ‘urban’ en modern interieur in mijn woonkamer. Ik woon in de stad, dus past dit perfect bij de setting. Het had een mix van verschillende stijlen door elkaar, minimalistisch maar wel zo aangekleed dat de ruimte goed benut werd. Sinds kort heb ik wel de behoefte om over te stappen op een nieuwe huisstijl. Ik heb nu wel genoeg gehad van het urban modern. Ik ben gaan kijken naar andere huisstijlen zoals, Scandinavisch, industrieel en bohemien. Zo een industrieel hanglamp is natuurlijk echt een stijl waar je niet om heen kan. Stevig, sterk en robuust omschrijft de industriële huisstijl perfect. Bohemien is ook een prachtige stijl met veel alternatieve kleuren en designs. Scandinavische kleuren zoals wit, grijs, zwart en hout. Net alsof je uit het noorden komt.

Welke huisstijl?

Ik ben op zoek gegaan naar mooie voorbeelden van de verschillende huisstijlen. Ik ben gaan bepalen welke kleuren, soorten materiaal en design mijn voorkeur zou hebben. Dit heb ik bepaald door na te gaan welk kleuren pallet bij mij past. Ik hou van simpele metalen, zwarte en grijze kleuren. Dus kon ik al snel bepalen dat het bohemien huisstijl toch net niet bij mij zou passen. De Scandinavische en industriële huisstijlen bleven over. De kleuren vond ik bij beide huisstijlen erg mooi. Toen ben ik naar het soort materiaal gaan kijken. Het materiaal van industrieel is vooral metalen en hout. Strakke afwerking met mooie lijnen. De Scandinavische huisstijl heeft een wat minder strakke stijl en bestaat vooral uit natuurlijke materialen. Beide materiaal soorten vond ik mooi, echter vind ik het design van de industriële huisstijl mooier. Mede door de industriële hanglampen die prachtig in mijn woonkamer zouden passen.

De industriële huisstijl

Een industriële huisstijl heeft zo zijn voordelen naast het feit dat het er zeer strak en stevig uitziet. De verschillende onderdelen van het huis zijn makkelijk vervangbaar. De stijl is robuust maar toch open. Geen grote blokken metaal en hout. De industriële huisstijl is naar eigen wens in te vullen. Wat ik erg leuk vond om uit te zoeken waren de verschillende industriële hanglampen die boven de eettafel en zithoek moesten worden geplaatst. Deze lampen zijn echt iconisch voor deze huisstijl.

Heb jij nog leuke huisstijl in gedachte die je aan mij wil laten weten? Dan kan dat via het contactformulier! Ik zie je ideeën graag tegemoet.