Een sloep huren is een mooie manier om de zomer in te luiden. De zomer heeft zich dit jaar al vaak genoeg bewezen er te zijn. De warme dagen zijn er geweest, en er komen er nog meer. Des te meer reden voor een sloep huren (of andere leuke dingen).

Een sloep huren een van de leukste dingen om te doen

Soms heb je van die dagen dat je van ellende niet weet wat je moet doen. Je bent uit je werkritme omdat je een aantal dagen (of weken, zelfs) vrij bent, maar wat moet je met al die vrije tijd? Sommige mensen zeggen dat ze niet genoeg vrije tijd kunnen hebben, maar als het erop aan komt blijkt niets minder waar. In een dag heb je alle was van de werkweken weggewerkt. Op dag twee is het hele huis schoongemaakt, en op dag drie ben je eindelijk weer eens bij je moeder langs geweest. Dag vier neem je de tijd voor jezelf, wat niets meer betekent dan: op de bank zitten en een boek lezen. Dat verveelt na een paar uurtjes, je hebt geen inspiratie om iets anders te doen. Een sloep huren is een van de leukste dingen om te doen! En hier is waarom:

Waarom is een sloep huren zo leuk?

Het beeld dat ik hierboven heb geschetst is bij mij laatst voorgekomen. Ik voelde me stom dat ik niet wist wat ik met mijn vrije tijd moest doen, en ik voelde me verwend. ‘Ik kan ook gewoon weer gaan werken,’ dacht ik zelfs even. Dat slaat natuurlijk nergens op, dus ik heb mijn vrienden opgetrommeld. We zouden samen iets leuks gaan doen, en een van mijn vrienden kwam ermee: een sloep huren. Eerst was ik er sceptisch over, maar uiteindelijk hebben we de grootste lol gehad! Waarom een sloep huren zo leuk is:

  1. Je brengt tijd door met de mensen die je het meest mag.
  2. Het is niet duur.
  3. Je ziet (in ons geval) een kant van de Amsterdamse grachten die je nooit eerder hebt gezien.
  4. Je kunt onbezorgd genieten op het water met een hapje, een drankje en wat zonnebrandcrème.

Andere leuke dingen dan een sloep huren

Naast een sloep huren kun je natuurlijk ook wat anders doen, dat heb ik wel geleerd. Na een sloep huren kreeg ik de smaak te pakken. Ik ging bowlen, zwemmen, cocktails drinken in de stad… Maar ook dingen die ik alleen kon doen: een film kijken, een boek lezen, de hond uitlaten, computerspellen spelen. Uiteindelijk vond ik het weer jammer dat ik aan het werk moest.