Na jaren hard te hebben gewerkt en veel geld aan de kant te hebben is het dan nu eindelijk zo ver, samen met mijn vrouw hebben wij ons droomhuis gekocht. En niet zomaar een, het huis heeft ontzettend veel kamers en heeft zeer veel potentie. Na de aankoop zijn wij direct begonnen met klussen en al gauw werd duidelijk, die centrale verwarming moet eruit. Zo is de keuze gevallen op het installeren van een infrarood verwarming. Deze techniek biedt vele voordelen, waaronder dat het perfect tot zijn recht komt in een strak design huis. Ga je voor echte stijl, ga dan voor infrarood verwarming. Ik zal in dit blog uitleggen waarom!

Infrarood verwarming; strak en stijlvol

Anders dan een gaskachel of centrale verwarming heb je bij een infrarood verwarming alleen elektra nodig. Deze energiezuinige manier van verwarmen biedt vele mogelijkheden en ik verwacht dat dit in de toekomst alleen maar belangrijker zal gaan worden. Natuurlijk heeft infrarood verwarming meerdere voordelen waarvan ik er een aantal van zal behandelen, maar voor mij is één eigenschap toch wel het meest belangrijk. Dit is dat voor deze techniek geen buizen of lelijke leidingen meer nodig zijn die dwars door de kamer of ruimte heen lopen. Soms zie ik huizen waar alles helemaal in orde is op zo’n centrale verwarming na. Doordat de technieken op het gebied van infrarood verwarming de afgelopen jaren niet stil zijn blijven staan en ook de komende jaren steeds verbeterd zullen worden, ben ik van mening dat het nooit gek genoeg kan. Zelf heb ik bijvoorbeeld een verwarming in de vorm van een schilderij zodat je niet eens merkt dat er een paneel in de kamer hangt.

Een prettige warmte en voordelig in de prijs

Naast het mooie uiterlijk van de panelen biedt deze vorm van verwarmen nog meer voordelen. Zo hoef je een ruimte die verwarmd wordt door infrarood niet uren op temperatuur te laten komen. Infrarood straling trekt namelijk direct in personen en objecten die op hun beurt weer warmte aan de omgeving afgeven. Zo merk je al direct resultaat van deze prettige warmte die wordt vergeleken met de stralen van de zon. Daarbij is deze techniek zeer energiezuinig omdat je het paneel alleen aanzet als je zelf daadwerkelijk in de ruimte aanwezig bent. Ook de aanschafprijs is relatief laag, zeker in vergelijking met het weg frezen van leidingen als je die uit het zicht zou willen halen.

Kortom, infrarood verwarming is ideaal als je gaat voor stijl, lekkere warmte en een energiezuinige oplossing voor het verwarmen van jouw huis. Ik hoop dat je met deze tips een goede afweging kunt maken mocht je zelf eens op het punt staan dit product aan te schaffen!