Wat voor lampen kies je?

Spots zorgen voor een fijne verlichting in een ruimte, beter verdeeld dan één lichtpunt en je kunt op de juiste plek extra licht creëren, bijvoorbeeld voor de spiegel in de gang, Of boven de douche in de badkamer. Een kunstwerk aan de muur in een spotlicht zetten, zodat de impact groter wordt. Legio voordelen, vaak is het met nieuwbouw vooraf te regelen waar je je lichtpunten wil. In dat geval kun je kiezen voor inbouwspots. Deze hebben een diepte nodig van zo’n 15 centimeter.

Wil je in een bestaand huis aan de slag met je verlichting, kun je beter kiezen voor opbouwspots.
Het grote voordeel van deze armaturen is dat ze gemakkelijk te bevestigen zijn aan het plafond, zonder dat hiervoor grote gaten hoeven te worden geboord. Daarnaast is niet alleen de lichtstraal zichtbaar, maar ook het volledige armatuur.

Dat betekent dat je ervoor kan zorgen dat ze aansluiten bij je inrichting en je dus kan kiezen voor iets wat helemaal bij de rest past.
Een geheel met het interieur. Na de bevestiging kun je de spots in de gewenste richting laten schijnen, waardoor u altijd een mooie verlichting hebt op de juiste plek. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om led opbouwspots. De eisen die gesteld worden aan spots die in een keuken of badkamer geplaatst worden, zijn anders. Dan moet je er rekening mee houden dat er vocht vrij komt, en er dus gelet moet worden op veiligheid.

Veiligheid

Je wilt natuurlijk geen kortsluiting met het gevaar op brand. Dan volgt de keuze voor de juiste kleur. Je kunt kiezen uit de kleuren zilver en wit, in de vormen rond, cilindervormig en vierkant. Wit gaat op in het plafond, zilver is meer aanwezig, maar dat kan juist ook heel passend zijn in je interieur. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen dimbare en niet-dimbare led opbouwspots. Het grote voordeel van dimbare led inbouwspots is dat de intensiteit van het licht heel eenvoudig zelf bepaald kan worden, op ieder moment van de dag.

Zelf instellen

Lees je een boek, dan draai je ‘m wat hoger. Ook het snijden van je groenten of bij het klussen, is het fijn wat extra helder licht te hebben. Als je een gezellig familie etentje hebt of romantisch dineert, dan is gedimd licht natuurlijk prettig. Hoe dan ook i een handomdraai creëer je een gezellige omgeving met led opbouwspots. Alle spots worden standaard geleverd met een transformator, weggewerkt in de spots, onzichtbaar. Nog nooit was het plaatsen van led opbouwspots zo gemakkelijk!