Is het voornaamste doel om de magazijnactiviteiten van jouw bedrijf veiliger, kosten effectiever en efficiënter te maken, dan is het belangrijk dat het juiste rekkensysteem wordt gehanteerd. Elke opslagfaciliteit is anders en moet aan andere voorschriften voldoen. Wanneer is een legbordstelling of palletstelling handig? Welk magazijnstelling het beste past hangt van diverse factoren af. Lees door om te weten welke magazijnstelling in jouw magazijn past.

Wat is een legbordstelling?

Legbordstellingen zijn rekken gemaakt van staal die een zware belasting aan kunnen. Het legbord dat je op deze magazijnstelling kunt plaatsen kan van metaal zijn of hout en kunnen per niveau een maximaal gewicht van 180 kg dragen. Legbordstellingen zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en ook nog te verplaatsen. De hoogte en breedte kunnen zelf bepaald worden.  Legbordstellingen kunnen gebruikt worden voor goederen die niet te zwaar zijn. Eenieder zou een legbordstelling kunnen gebruiken, het hoeft niet per se in een magazijn geplaatst te worden. Het past ook goed in de showroom als je kleine producten ten toon wilt stellen aan klanten of op kantoor.   

Wat is een palletstelling?

Palletstellingen zijn geweldige opties om de opslagruimte uit te breiden en een georganiseerd systeem te behouden. Het toevoegen van meer opslagruimte zal de operationele efficiëntie en nauwkeurigheid van het magazijn alleen maar verhogen. Ongeacht de ruimtebehoefte, kunnen palletstellingen worden aangepast aan het magazijnontwerp. Palletstellingen kunnen worden gebruikt voor lichte, middelzware en zware opslagsystemen en worden op maat gemaakt. Palletstellingen maken verticale opslag mogelijk, dat ook nog met een vorkheftruck gemakkelijk te verplaatsen is. Wees niet bang om verticaal op te slaan, want hiervoor worden speciale stellingladders gemaakt. Met zo'n stellingladder kom je gemakkelijk bij de voorraad.

Legbordstelling versus palletstelling

Palletstelling of legbordstelling zijn niet voor elke bedrijf geschikt: het stellingsysteem dat voor bedrijf A werkt, werkt misschien niet voor bedrijf B. Daarom is het goed om alle factoren in acht te nemen wanneer je jouw stellingsysteem kiest. Hierbij kan je rekening houden met het type product dat opgeslagen zal worden, de hoeveelheid voorraad, hoe vaak de voorraad verandert en vooral de grootte van het magazijn. Een palletstelling maakt het mogelijk om met een vorkheftruck een hele batch te verplaatsen. Als je rekken wilt hebben van goede kwaliteiten die niet verplaatst zullen worden, kun je kiezen voor legbordstellingen. Op legbordstellingen kan je rekken plaatsen om voorraden op te slaan. Het materiaal kan zelf bepaald worden. Bekijk de situatie eerst goed voor een stelling geplaatst wordt. Kijk welke past voor jouw magazijnbehoeften en bevoorradingssysteem.