Bijna alle feestdagen hebben we vorig jaar helaas moeten missen. Natuurlijk is er op menig kantoor wel geïmproviseerd en hebben de verschillende vieringen vooral online plaatsgevonden via Zoom of Google Teams maar toch, het was niet hetzelfde als voorgaande jaren. Gelukkig lijkt dus alles vanaf nu echter verleden tijd en met al die versoepelingen in zicht zijn we er ook heilig van overtuigd dat we dit najaar weer vanouds alles kunnen vieren. Zo dus ook Sinterklaas op kantoor. Kan je alvast wat hulp gebruiken bij het voorbereiden van deze viering? Onze beste tips hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Een leuke binnenkomer

Wat vond jij vroeger het leukste aan Sinterklaas toen je nog klein was? Je schoenen zetten met een wortel voor het paard van Sinterklaas erin en de volgende ochtend geen wortel meer in je schoen vinden maar een cadeautje is toch wel de meest genoemde. Wat was het spannend als je ’s ochtends de trap afkwam nadat je je schoen had gezet. Hopelijk had Sinterklaas jouw verlanglijstje op tijd gevonden en gekocht wat je had omcirkeld in het boek van de Intertoys en/of op je verlanglijstje had geschreven. Dit moment blijft nog steeds magisch, ook al zijn we al een paar jaar ouder. Verrast worden is nou eenmaal iets wat bij Sinterklaas hoort en daarom is het ook een leuke traditie om op kantoor in stand te houden. Leg iets lekkers zoals een Chocoladeletter met logo op het bureau of verstop een cadeautje voor iedereen op gekke plekken. Bij binnenkomst zullen ze hier en daar steeds meer cadeautjes vinden en uiteindelijk allemaal op zoektocht gaan. Wel even de naam vermelden, zodat diegene weet of zijn of haar cadeautje wel of niet al gevonden is.

Schaaltje met pepernoten

Naast cadeautjes is Sinterklaas ook geen Sinterklaas zonder pepernoten. Die mogen wat ons betreft vanaf september alweer op kantoor staan. Verras je werknemers op kantoor dus met een schaaltje overheerlijke kruidnoten. Je kan ze bij de werknemers op het bureau zetten of je kan kiezen voor schaaltjes op de algemene plekken zoals de vergaderruimte en de lunchruimte. Super lekker en ook nog eens gezellig. Zelfs als de pepernoten niet worden opgegeten dragen ze toch bij aan de Sinterklaas sfeer. Kruidnoten bestellen kan tegenwoordig ook online zodat je op tijd de juiste voorraad in huis hebt of bijbesteld als de pepernoten op beginnen te raken.

Wil je het helemaal afmaken op kantoor? Bedenk een leuk gedicht waarin al de werknemers worden genoemd. Op deze manier geef je er ook nog een persoonlijk tintje aan.