Heb jij er net als ik altijd veel tijd en moeite voor over om jouw tuin perfect te onderhouden? Dan zijn onderstaande tips voor jou erg bruikbaar. Ik heb namelijk erg veel last gehad van spint in mijn tuin en dit tast alle planten en bloemen aan. Echter kan ik nu veel meer tijd in de rest van het onderhoud steken in plaats van spint bestrijden. Dit komt omdat ik de perfecte en biologische manier heb gevonden om deze spint tegen te gaan. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is? Lees dan gauw verder!

Spint bestrijden op een biologische manier

Vroeger gebruikte ik wel eens spuitbussen of andere chemische middelen om spint en ongedierte uit mijn tuin te verdrijven. Echter is dit een slechte oplossing voor het milieu, het tastte namelijk ook planten en diertjes in de omgeving aan en dat is niet de bedoeling. Tegenwoordig weet ik precies hoe ik spint op een natuurlijke manier kan en moet bestrijden. Spint bestrijden doe ik nu namelijk door roofmijten in te zetten. Deze mijten zet je uit onder de plant waar de spint zich in bevindt. Vervolgens zullen de roofmijten zich door de getroffen plant verspreiden en de spint tegen komen. De roofmijt eet de spint op en dit zorgt er dus voor dat je plant spintvrij wordt gemaakt. Zelf heb ik deze oplossing via een vriendin van mij die groot voorstander is van deze manier van bestrijden. Nadat ik dit ook éénmaal had toegepast en het effect ervan merkte was ik overtuigd om dit voortaan zelf ook te gaan doen.

Spint bestrijden niet langer een lastige klus

Zoals je kunt lezen heeft het inzetten van roofmijt meerdere voordelen. Ten eerste is dit dus een biologische oplossing die goed is voor het milieu. Nadat de roofmijten hun werk hebben gedaan eten ze elkaar op waardoor ze geen nieuwe plaag kunnen vormen. Daarbij is het een relatief eenvoudige manier van bestrijden omdat de roofmijten zelf het werk doen. Hierdoor hou je voldoende tijd over voor de rest van het onderhoud aan je tuin. Zelf heb ik ook mijn eigen vrienden aangeraden op deze manier te werk te gaan en ik hoor ontzettend veel positieve verhalen. Natuurlijk is het wel noodzakelijk dat je je goed inleest wat de beste manier is om spint te bestrijden door middel van roofmijt. Zo moet je de roofmijt niet midden in een grote hoosbui uitzetten. Echter weet ik zeker dat het jou met bovenstaande tips gaat lukken om op een biologische manier van je spint af te komen!