Wellicht heb je het al om een aantal polsen voorbij zien komen; het houten horloge. Een stijlvol mode accessoire waar steeds meer mensen enthousiast over zijn. Dat is niet voor niks. Het houten horloge is namelijk in vele varianten te krijgen en heel allround om te dragen. Zo past het perfect onder je kostuum maar is het ook heel trendy bij je vrijetijds kleding. Deze trend is enkele jaren geleden over komen waaien vanuit Amerika. Niet voor niets dat het houten horloge populairder is geworden in een periode dat we een sterke behoefte voelen om duurzamer met onze aarde om te gaan. Dit horloge heeft een hartstikke natuurlijke uitstraling en is ook nog eens duurzaam.

Van welk houtsoort wordt het houten horloge gemaakt?

Uiteraard wordt het houten horloge van vele soorten hout gemaakt. Daar bovenuit steekt wel bamboe. Bamboe is een fijn houtsoort om te bewerken voor horloges en daardoor populair om mee te produceren. Daarnaast is het ook nog eens in vele varianten te verkrijgen. Van heel erg licht tot heel erg donker en bamboe is zelfs in roodtinten te verkrijgen. Ander bijkomend voordeel is dat de bamboe boom al na 5 jaar geschikt is om mee te produceren. Dit betekent dat er sneller bamboe beschikbaar is dan dat er nodig is om mee te produceren. Dit maakt dat bamboe een heel duurzaam houtsoort is. Naast bamboe is Zebrahout of ook wel Zebrano genoemd heel populair. Dit houtsoort dankt zijn populariteit aan de duidelijk houtnerf die zicht baar is op dit hout. Dit komt door een speciale manier van zagen. Door de planken van de stam zodanig te zagen dat de jaarringen in de lengterichting zichtbaar worden op de plank en op de producten die er vervolgens van geproduceerd worden. Het houten horloge van dit houtsoort heeft daardoor een hele duidelijk houtlook en extra charmant is dat ieder houten horloge daardoor ander en uniek is.

Het houten horloge graveren

Het is extra leuk om als cadeau te geven doordat het houten horloge persoonlijk te maken is door het in te graveren. Hierdoor is het een heel origineel cadeau waarbij je ook nog eens een persoonlijke boodschap achter kan laten. Dit kan met het gewone horloge ook alleen is in graveren in hout veel meer mogelijk en daarnaast is het ook nog eens heel goed zichtbaar. Als je een houten horloge gaat kopen zie je snel genoeg of de aanbieder ook de mogelijkheid heeft om te graveren.