Bali is het populairste vakantie-eiland van Indonesië. Vanuit Nederland vliegen jaarlijks zo’n 50 tot 80 duizend Nederlanders naar Bali om vakantie te vieren. Veel van mijn vrienden zijn wel een op vakantie geweest naar Bali, zelf ben ik er nog nooit geweest. Ik wilde eerst meer weten over het eiland om zo een keuze te maken of het dit jaar mijn vakantiebestemming zou worden. Zelf ben ik nog zoekende wat ik deze zomer wil gaan doen misschien een aantal steden bezoeken of een rondreis Bali, ik zeg keuze genoeg. Vandaag gaat mijn blog over Bali en al zijn schoonheden.

 

Bali voor beginners

Bali is een eiland die behoort tot de kleine Soenda-eilanden die toebehoren tot het land Indonesië. Bali heeft zo’n vier miljoen inwoners waarvan een grootdeel in de hoofdstad Denpasar wonen. Sinds 1958 is Denpasar de provinciale hoofdstad van Bali daarvoor was het toebedeeld aan de stad Singaraja. In de tiende eeuw was Singaraja populaire handelshavenstad, uit heel Azië kwamen handelaren naar Singaraja om goederen zoals wapens en opium voor bijvoorbeeld vers water, voedsel, vee en slaven. De grootste inkomsten bron van Bali is het toerisme dit levert het eiland jaarlijks veel inkomsten. De bewoners van Bali leven grotendeels van deze grote stroom aan toerisme. Toch heeft het toerisme een vervelende keer zijde en dat is dat Bali heet moeten in boeten op zijn authentieke uitstraling, dit zie je voornamelijk in de grotere plaatsen. Toch kan je ook veel terug vinden van het oude Bali als je de drukte achter je laat. Dus echt verloren is het niet maar het wordt wel steeds minder door het toenemende toerisme. De meeste bewoners van Bali hebben een Hindoeïsme gebaseerd geloof en dat zie overal op het eiland terug komen. De duizenden tempels die overal te vinden zijn en de vele offerandes die de Balinezen uitvoeren, maken het eiland Bali tot een vakantiebestemming die je niet snel zal vergeten!

 

Bezienswaardigheden van Bali

  • Tempelcomplex Gunung Kawi staat bekend om zijn prachtige rotsen met uitgehouwen Boeddhistische bouwwerken. Het Tempelcomplex ligt vlakbij de rivier Pakrisan dat midden in Bali ligt.
  • Kuta is het meest bekend van zijn kilometers lange zandstranden. Een prachtige vakantie plek met veel accomodaties, bars, clubs en restaurants. Het bruist in Kuta!
  • Gunung Agung isde meest heilige berg van geheel Bali en tevens een actieve vulkaan. De inwoners van Bali slapen met het hoofd richting deze berg, zo overtuigd zijn zij van deze heilige plek. Zij geloven dat het Agung gebergte de woonplaats van de goden is.