Als je in de retail een fysieke winkel hebt ga je door lastige tijden. De meesten mogen weliswaar weer open, maar er is lang niet zoveel winkelend publiek als voor de coronacrisis. Uit cijfers blijkt ook dat het aantal pinbetalingen drastisch is afgenomen en dat het aantal betalingen via iDEAL fors is toegenomen. Kortom er wordt dus nog steeds best veel gekocht alleen veel meer online. Een beweging die toch al aan de gang was. Als je financieel je deze investering kunt veroorloven is het zaak om heel snel je aanbod ook online te gaan presenteren. In dit blog vertellen we je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Verzenden van je spullen

Een uitdaging waar je mee te maken krijgt is de logistiek. In plaats van dat ze spullen in je winkel komen kopen. Doen ze dat nu online en stuur je de spullen op. Je moet dus onder andere dozen bestellen om te zorgen dat je je spullen kunt versturen. Alleen dat al is best een uit zoek klus. Want de mogelijkheden in de dozen zijn enorm. Wat een groot voordeel is want ongeveer alles kan in een kartonnen doos verstuurd worden. Naast de kartonnen doos zul je ook moeten kijken naar opvulmateriaa. Er kan best bij de post wild omgesprongen worden met de spullen die verzonden worden. Het is dus van belang om te zorgen dat je spullen goed beschermd zijn in de doos. Zo heb je bijvoorbeeld het plastic met lucht erin waardoor je je producten kunt beschermen met soort airbags. Ook zijn er verschillende soorten opvulschuim achtige materialen die je hier goed voor kunt gebruiken. Zeker bij kleinere producten werkt dat vaak wat beter.

Het laten betalen van je producten

Een webshop waar je je spullen te koop op aanbiedt is een logische en daar komt zoveel bij kijken dat je daarmee niet aan één blog genoeg hebt. Wat wel van belang is dat je producten kunt afrekenen op de webshop. Eerder noemden we al iDEAL. Dit is de meest voorkomende manier om online te betalen. Het grote voordeel is dat je netjes vooraf krijgt betaald en daarna kunt versturen. Wat je overigens eerst moet regelen is een account met een Payment Service Provider zoals bijvoorbeeld Mollie. Deze kunnen je toegang geven tot bijvoorbeeld Mollie. Als je ook klanten in het buitenland hebt dan kom je met iDEAL niet uit de voeten. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor betalen via creditcard of bijvoorbeeld PayPal.