Afgelopen zomer ben ik voor de derde keer verhuist, deze keer samen met mijn vriendin. Mijn eerste verhuizing kan ik me niet goed meer herinneren, ik was toen acht jaar oud. We verhuisde van de geboortestad van mijn moeder naar de geboortestad van mijn vader. Hier waren meer scholen voor mij en mijn broer en op deze manier waren we dichterbij mijn opa en oma. Mijn tweede keer verhuizen was het moment dat ik op mijzelf ging wonen. Ik studeerde toen nog aan de Technische Universiteit Delft en wilde op de campus gaan wonen. Toen ik nog thuis woonde had ik het gevoel dat ik veel miste van het studentenleven, en dat wilde ik niet. Terug naar afgelopen zomer. Mijn vriendin en ik woonde allebei op onszelf, maar waren eigenlijk constant samen. We hadden zelfs al een gedeelde rekening. Het nut van niet samenwonen was er eigenlijk niet meer. Het grootste nadeel was een dubbele huur. En het feit dat we huur moesten betalen. Met ons gezamenlijk inkomen konden we een redelijk hypotheek aanvragen met een niet al te hoge hypotheekrente.

Huiskeuze

Dan is ineens de grote vraag, waar wil je wonen. Of liever gezegd, waar kan je wonen. Bij Hypotheekrente.nl hebben we onze maximale hypotheek berekend. Zowel mijn ouders als de ouders van mijn vriendin woonde in de omgeving van Delft. We wilde graag nog dichtbij blijven en gingen opzoek naar een huis in Delft. Dit is nog een hele klus, omdat het vinden van een woning in een drukke studentenstad niet gemakkelijk is. Na lang zoeken vonden we een beneden boven woning aan een gracht, vlakbij het station van Delft. Dit kwam goed uit, want dan was er geen behoefte aan een auto. Met een fiets en de trein kon je ook overal komen.

Verhuizen

Na het huren van een verhuiswagen was het tijd om onze spullen op te halen en naar het nieuwe huis te brengen. We hadden beide niet veel, maar twee kamers in één verhuisbeurt vraagt toch om een grote bus. De vader van mijn vriendin had ervaring met verhuizen en bestuurde de bus. Ik woonde op de vierde etage van een flatgebouw waar geen lift in zat. Om deze rede huurde we een lift voor aan de buitenkant van het huis. Dit scheelde enorm veel tilwerk. Mijn vriendin woonde ook hoog in een gebouw maar hier was wel een lift. Alle spullen stonden snel in de bus. Na het uitladen kwam het leukste én de moeilijkste taak; een plek vinden voor 2 huishoudens aan spullen, in één huis.