Nu de lentezon zich steeds vaker laat zien en we al hebben mogen genieten van wat zomerse dagen, kunnen we niet wachten tot de echte zomer aanbreekt. Lange, warme, zonnige dagen die je het liefst afsluit met een barbecue met je vrienden en een gezellig avondje in de tuin. De afgelopen twee jaar hebben we onze vrienden wat minder kunnen zien dan we graag zouden willen, daarom leent dit jaar zich er perfect voor om dat eens goed in te halen. Hoe leuk is het om je vrienden te verrassen met je nieuwe barbecueskills? Je kunt natuurlijk een traditionele barbecue organiseren met hamburgers, satéstokjes en stokbrood met kruidenboter, of je gooit het over een andere boeg met een internationale barbecue. In dit blog doe je meer inspiratie op om je vrienden omver te blazen met een overheerlijk diner. Een leuke avond gegarandeerd!

Griekse barbecue

De Griekse keuken leent zich perfect voor een originele barbecue. Vervang de kruidenboter door zelfgemaakte tzatziki en serveer het met pitabrood in plaats van stokbrood. Tzatziki maken is een fluitje van een cent en je hebt alleen komkommer, yoghurt, knoflook en Griekse olijfolie als hoofdingrediënten nodig. Pitabroodjes vergen wat meer geduld met het kneden en rijzen, maar dat is het allemaal waard. Zelfgemaakte pita’s zijn heerlijk luchtig en zacht. Op de barbecue mag souvlaki van lam of kip natuurlijk ook niet ontbreken. Als bijgerecht kun je een frisse Griekse salade maken met onder andere komkommer, sla, olijven, oregano en feta. Je kunt vrijwel alle Griekse producten online bestellen om de barbecue tot een succes te maken.

Italiaanse barbecue

De Italiaanse keuken staat misschien niet het meest bekend als barbecue thema, maar kan dat zonder meer wel zijn. Serveer je vrienden bijvoorbeeld een pastasalade met fusilli, rucola, cherrytomaatjes, Parmezaanse kaas, tomaten tapenade, pijnboompitten en verse basilicum. Op een Italiaanse bol kun je een burger serveren met gegrilde aubergine en pesto mayonaise. Net even anders!

Argentijnse barbecue

Niet iedereen is bekend met de Argentijnse keuken, maar dat maakt het niet minder geschikt voor een internationale barbecue met je vrienden. Je zult waarschijnlijk al snel denken aan vlees, dit is dan ook waar het land om bekend staat. Op de barbecue kun je verschillende soorten vlees grillen, zoals ribeye en bavette. Ook mag chimichurri niet ontbreken. Dit is een salsa van onder andere peterselie, knoflook, rode peper, oregano. Je kunt deze salsa bij verschillende gerechten eten. Verder is het lekker om groenten zoals aubergine, paprika, rode ui en zoete aardappel te grillen op de barbecue. Je maakt de Argentijnse barbecue compleet met gevulde tomaten. Dit bijgerecht bestaat uit trostomaten gevuld met een mix van ei, doperwten, witte rijst, mayonaise, peterselie en olijven.