We gebruiken allemaal een koffiemachine in ons dagelijks leven. Het blijft echter lastig om ze goed te kunnen onderhouden om zo hun levensduur te verlengen. Koffieliefhebber, je moet het verschil in smaak hebben gemerkt toen je machine begon te verouderen, toen kalk zich in jouw machine ophoopte en de machine zelfs zijn efficiëntie begon te verliezen. Je machine vervangen lijkt soms de enige methode, maar is dit ook zo? Houd er rekening mee dat er slimme oplossingen zijn om niet elk jaar een koffiemachine te hoeven kopen.

Wat heeft het voor zin om mijn machine schoon te maken met een ontkalker?

Het water dat we in ons dagelijks leven gebruiken, bestaat uit mineralen en in het bijzonder; kalk. Het is dat laatste wat tijdens het gebruik van jouw koffiemachine in de leidingen, de reservoirs en zelfs uiteindelijk in jouw koffie terechtkomt. Kalk is een moderne plaag voor deze geavanceerde apparatuur; kalk is moeilijk te verwijderen en schoon te maken. Gebruik daarom ontkalker voor je koffiemachine.

Hoe schoon te maken, met welke producten?

Er zijn oplossingen om je leven gemakkelijker te maken. Als er geen ontkalkers voor koffiemachines worden gebruikt, zal dat toch moeten! Met hun antikalkwerking zijn ontkalkers van de Waterfilterwinkel het meest effectieve middel. Niet iedere ontkalker is echter geschikt voor de kwetsbaarheid van jouw koffiemachine. Daarom wordt aanbevolen om ze te kopen bij de Waterfilterwinkel. Koop niet zomaar een eenvoudige antikalk in de supermarkt, deze is niet geschikt voor jouw machine of voldoet niet aan de HACCP-normen. Je wil niet worden vergiftigd door een slecht product! Zo gaat je koffiemachine langer mee en verandert de smaak van je koffie na verloop van tijd niet.

Wat is het te volgen proces?

Elk product heeft zijn eigen dosering die op het etiket wordt vermeld. Over het algemeen heb je een bepaalde dosis van het product nodig die moet worden verdund in een hoeveelheid water die vervolgens in het waterreservoir van de machine wordt gegoten. Met dit mengsel wordt de koffiemachine bediend zonder een dosis koffie toe te voegen. Zorg ervoor dat alle hoeveelheden door de machine gaan en spoel de machine vervolgens met schoon water, dit doe je door hem een ​​of twee keer te laten lopen.

Dit onderhoudsproces voor de machine moet periodiek worden herhaald op basis van je gebruik. Gebruik je jouw koffiemachine actief of is het water dat je gebruikt bijzonder hard? Dan is het aan te raden deze eens per maand te ontkalken, anders is eens per twee maanden vaak voldoende.