Wanneer je wilt gaan starten met beleggen, maak je zeker een verstandige keuze. Momenteel heeft Nederland last van inflatie en wordt je geld dus met de dag minder waard. Daarnaast moet je tegenwoordig bij veel banken betalen om geld te kunnen stallen, terwijl deze banken zeer veel geld verdienen aan jouw gestalde geld. Om ervoor te zorgen dat je toch nog een rendement op je geld kan krijgen, kun je ervoor kiezen om dit te investeren in woningen, maar ook kun je ervoor kiezen om te starten met beleggen. Starten met beleggen is niet moeilijk, maar je moet goed voorbereid zijn en ook heb je enkele zaken nodig. Wat je precies nodig hebt, vind je dan ook in dit artikel. 

 

Kennis is belangrijk

Voordat je gaat starten met beleggen, is het erg belangrijk dat je voldoende kennis hebt over beleggen. Je moet de risico’s kennen, maar ook moet je weten hoe het beleggen precies werkt en moet je goed onderzoek doen naar de bedrijven waar je in wilt beleggen. Veel starters doen dit niet en dat heeft ermee te maken dat zij denken dat het beleggen in aandelen vrij eenvoudig is. Dat is het niet en daarom verliezen de meeste mensen ook geld op de beurs!

 

Een Nederlandse broker vinden 

Wanneer je wilt gaan beleggen in aandelen, zul je daar een broker voor moeten gebruiken. Een broker heeft toegang tot de financiële markt en kan namens jou verschillende handelingen uitvoeren. Er zijn veel brokers te vinden, maar je kunt het beste met een Nederlandse broker in zee gaan omdat je dan als belegger beter beschermd bent. Wil je een Nederlandse broker vinden? Dan kun je het beste de Mexem reviews of ABN amro beleggen review bekijken. 

 

Geld dat je niet nodig hebt 

Het laatste wat je nodig zult hebben voordat je je eerste aandeel kan aanschaffen, is geld dat je niet voor andere zaken nodig hebt. Beleggen kent risico’s en de kans is vrij groot dat je geld zult verliezen. Het is dus belangrijk dat je dit geld daadwerkelijk kan missen en niet in de financiële problemen komt. Sluit geen leningen af en beleg nooit met teveel spaargeld. Het zou erg zonde zijn als je al het geld waar je jaren voor hebt gespaard binnen enkele weken of maanden verliest. Mocht je niet zeker zijn over je financiële situatie, dan is het zeker verstandig om eens met een financieel adviseur in gesprek te gaan.