Als je regelmatig een webwinkel of een fysieke winkel bezoekt om verzorgingsartikelen aan te schaffen dan zou het je vast zijn opgevallen dat veel verzorgingsartikelen arganolie bevatten. De kans is dan ook groot dat je geen idee hebt wat arganolie precies is en waarom dat tegenwoordig in veel verzorgingsartikelen verwerkt zit. 

Argan olie is een olie dat wordt gewonnen uit een pit van een boom. Deze boom komt enkel voor in Marokko. Nergens anders ter wereld groeit de boom die pitten heeft waar argan olie uit gewonnen wordt. De Marokkanen weten al honderden tot duizenden jaren dat arganolie veel voordelen te bieden heeft voor de gezondheid van huid en haar. De laatste jaren is arganolie of zijn producten met arganolie ook in de westerse wereld in grote aantallen te verkrijgen. Dat komt onder andere doordat veel wetenschappers onderzoek hebben gedaan naar arganolie en de voordelen op een rijtje hebben gezet. Bovendien zijn ze tot de conclusie gekomen dat arganolie daadwerkelijk alleen maar voordelen te bieden heeft. 

Waarom is arganolie zo gezond?

Een van de redenen waarom arganolie zo gezond is voor je lichaam en huid, is dat arganolie vol zit met belangrijke voedingsstoffen die je huid en haren nodig hebben om te groeien, maar ook om te herstellen. Daarnaast kan arganolie ook je haren en huid beschermen tegen verschillende vormen van lichamelijke schade. Hierbij kan je denken aan het overmatig opnemen van Vitamine D2, maar ook verbranding door de zon. Steeds meer middelen die je beschermen tegen verbranding bevatten dan ook arganolie. 

Waar kan je arganolie aanschaffen?

Arganolie kan je in veel winkels niet in de puurste vorm aanschaffen en dat is erg zonde. Doordat er minder arganolie in de producten zit, heb je meer van de producten nodig. Als je jouw haren optimaal wilt verzorgen met arganolie, dan kan je het beste kiezen voor producten zoals Moroccanoil Curl of de Moroccanoil haarmasker. Dit zijn producten die enkel arganolie bevatten. Deze producten kan je aanschaffen bij een drogisterij, maar ook kan je hiervoor terecht bij een betrouwbare en bekende Nederlandse webwinkel. Bestellen uit Marokko is mogelijk, maar word niet aangeraden. Dit omdat het erg lang duurt voordat de producten daadwerkelijk in Nederland zijn. Bovendien brengt dit in veel gevallen ook een hoop extra kosten met zich mee. Kijk daarom eerst of je terecht kunt bij een Nederlandse webwinkel.