Ben je iemand die sentimenteel is? Je kunt maar moeilijk afscheid nemen van bijvoorbeeld tekeningen of foto’s? Je kunt ze allemaal in mappen of dozen stoppen die je ergens in een kast achterin douwt. Echter is het zo dat je dan de foto’s of tekeningen niet meer snel zou kunnen bekijken. Er zijn verschillende oplossingen die ervoor kunnen zorgen dat je niet alle ruimte in beslag zal nemen en je toch kan genieten van de gekregen tekeningen en foto’s. Wil je weten welke jij in je huis kunt gebruiken? Lees dan verder.

Geen gaas beter dan kippengaas

Wanneer je op zoek bent naar een leuk accessoires voor aan de muur kun je gaan voor een wandrek. Met de wandrek kun je door middel van wasknijpers verschillende soorten spullen aan hangen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan kaartjes, foto’s, tekeningen, briefjes, etc. Doordat je gebruik maakt van wasknijpers kun je ook eenvoudig wisselen van verschillende spullen. De ene week hangt er bijvoorbeeld een verjaardagkaart en de andere week hangen er kerstkaarten. Een wandrek kun je in de winkel kopen of zelf maken van gaas. Zo ben je en goedkoop en ook nog eens creatief bezig en dat is wel zo prettig.

Wat lekkers voor wat lekkers

Naast een mooie wand kun je er ook voor kiezen om de meubels die je hebt te gebruiken om je foto’s en tekeningen aan te hangen. Een goed voorbeeld hiervan is om de foto’s en tekeningen aan de koelkast te hangen. Plakband is hiervoor niet echt een goede oplossing. Dit kan namelijk eenvoudig aan de koelkast blijven plakken. Een goede oplossing hiervoor is het gebruik van een magneetband. Een magneetband zorgt ervoor dat je door middel van magneten iets aan de koelkast kan hangen. Met een magneetband hoef je niet enkel en alleen gebruik te maken van magneten. Je kunt namelijk achter op foto’s magneet tape bevestigen. Magneet tape kun je op je foto’s of tekeningen eenvoudig plakken en je tekeningen of foto’s blijven dan door middel van de magneet tape aan de magneetband op de koelkast plakken. Een magneetband kun je gemakkelijk en snel zelf knippen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je verschillende soorten magneet tape in verschillende maten moet kopen. Met een schaar kun je de magneetband knippen en plakken op je koelkast. Zo kun je iedere keer ook veranderen van foto’s. Je hoeft alleen op de achterkant van je andere foto een magneet tape te plakken.