Ben je op zoek naar leuke manieren om je foto’s te etaleren? Dan is deze blog voor jou! Vijf leuke projectjes om jouw  perfecte foto (of foto’s) beter tot hun recht te laten komen!

Pimp je kast

Heb je een open kastje aan je muur hangen, dat eigenlijk wel eens een opknapbeurt kan gebruiken? Bekleed dan de achterzijde van de kast met je favoriete foto’s! Ga voor een stijlvol kastje, door deze wit te schilderen en je foto’s zwart-wit af te drukken. Met dit persoonlijke decor is het iedere keer opnieuw een feestje om in je kast te kijken.

Telefoonhoesje

Wat heb je nou vaker in de hand dan je telefoon? De perfecte plek om jouw perfecte foto tentoon te stellen. En tegelijkertijd bescherm je je telefoon tegen onnodige krassen, gebruikssporen en valschade. Super eenvoudig je eigen iphone hoesje maken? Daar zijn gelukkig goede websites voor, zoals je op case24.com telefoonhoesjes in allerlei soorten en maten kan ontwerpen.

Gallery-wall

Pinterest staat er vol mee: de foto-muur! Ga op zoek naar fotolijstjes in allerlei soorten en maten. Tover ze uit de oude kast van je ouders, ga langs de kringloop of ga voor simplistische lijstjes bij de IKEA. Zorg voor een variëteit in maten en verhoudingen, en verander je saaie muur in een speels ensemble van je leukste foto’s, je favoriete quotes, posters, kaartjes, noem maar op!

Speelkaarten

Tegenwoordig kan je je foto’s op allerlei manieren laten afdrukken. Maar wat is er nou leuker dan een kaart avond met vrienden, met daarop jullie favoriete foto’s afgedrukt? Zo zorgen ineens beide zijden van de kaart voor een leuke avond, namelijk zowel een kaart spel als een leuke memory avond!

Fotoboeken

Een fotoboek bij de HEMA laten afdrukken is wel makkelijk, maar vind ik persoonlijk wat saai en onpersoonlijk. Maak er in plaats daarvan een leuk klus projectje van voor in het weekend! Bedenk allereerst  wat het doel is van je foto boek. Is het om zelf te houden, of om aan iemand te geven? Ten tweede: een foto is altijd leuker in combinatie met een klein tekstje. Maak bijvoorbeeld een vakantie journal en schrijf de leukste verhalen van de vakanties bij de foto’s. Of maak een foto bundel voor je liefste vol inside jokes en herinneringen aan kleine dingetjes die het samen zijn zo leuk maken. Zo krijgt een foto boek samenstellen in eens een extra dimensie!

Laat je leuke kiekjes niet langer in die HEMA envelop verstoffen. Tijd om er mee aan de slag te gaan!