Er zijn meer beroepen in de wereld dan we denken. Op de middelbare school moeten we al beslissen wat we willen worden, maar zo werkt het natuurlijk niet. Op dat moment lijkt het alsof we meteen een beroep voor de rest van ons leven kiezen, maar ook dat is niet waar. Gelukkig maar. Voor de meeste beroepen bestaat niet eens één specifieke studie. Kennis doe je natuurlijk over de jaren heen op en je specialiseert jezelf door dingen mee te maken. Al die beroepen vragen vaak ook om verschillende werkkleding en schoeisel. Zo zal een basisschooljufvrouw andere dingen dragen dan een CEO van een wereldbedrijf. En ze dragen allebei andere dingen dan het personeel van de bouwbedrijven. Toch is het enorm belangrijk om te weten wat je moet dragen voor je werk en hoe je kleding vindt die comfortabel is.

Comfort voor productie

Waarom is het dan zo belangrijk welke kleren je draagt? Nou, dat komt omdat je je vaak beter kan concentreren als je dingen draagt die fijn zitten. Jouw werkproductiviteit zal dan ook omhoog gaan. Dit komt omdat je niet afgeleid raakt door vervelende kleren en omdat je daardoor gewoon door kan werken. Maar je wilt er natuurlijk ook representatief uit zien. Niet iedereen kan immers op werk verschijnen in zijn of haar pyjama. Dat zou voor veel beroepen ook niet veilig zijn. Denk maar eens aan dat personeel van die bouwbedrijven die ik net noemde. Het zou zeer onverantwoordelijk zijn als zij zonder beschermde kleding op de werkvloer zouden verschijnen. Beschermende kleding zoals helmen en werkschoenen zijn voor hun dan ook een must.

Werkschoenen uitleg

Werkschoenen zijn schoenen met een verharde neus. Als er iets verkeerd gaat of materiaal valt en het komt op de voet van de werker ondervindt hij of zij hier geen last van. Je kan je voorstellen hoe belangrijk dit is. Sowieso zijn schoenen een enorm belangrijk onderdeel van de werkoutfit. Je loopt hier immers de hele dag op en zij vormen dan ook de basisondersteuning voor de rest van jouw lichaam. Als je op schoenen bezuinigt, bezuinig je in feite ook op de rest van jouw lichaam. Je hebt altijd schoenen nodig die stevig zijn en waar je een poos mee door kan. Goed, deze schoenen zijn vaak wat aan de duurdere kant maar je moet het dan ook zien als een investering gezien het feit dat je door eenmaal goede schoenen te kopen, er een hele tijd niet meer aan hoeft te denken.

En nu ik dat zo zeg, denk ik dat dat eigenlijk ook wel geldt voor alle andere werkkleding.