Als je een nieuwe badkamer wil kopen, dan kom je er al snel achter dat er een heleboel verschillende soorten badkamers zijn, die allemaal passen bij verschillende stijlen en trends. Een trend die niet alleen populair is onder de badkamers, maar onder de hele interieurbouw, is de industriële stijl. Het gaat hierbij om een was meer rauwe stijl met donkere kleuren. Populair is bijvoorbeeld de combinatie van hout en opvallende zwarte of donkergrijze randen. Ondertussen zijn er weer varianten op de industriële stijl voor badkamers gekomen, zoals industrial chique. Hier vind je badkamer inspiratie voor een hippe industriële badkamer.

Industriële badkamermeubels

De meubels in je badkamer zijn belangrijk voor de look van de ruimte. Voor een industriële badkamer moet je dus ook voor industriële badkamermeubels kiezen. Omdat de trend de laatste jaren flink in opmars is, is er ondertussen een groot aanbod aan industriële meubels. Ook zijn er een heleboel verschillende materialen en vormen. Over het algemeen hebben industriële meubels strakke vormen en zijn de gemaakt van robuuste materialen zoals staal en beton. Ook de combinatie van hout en staal of ander metaal zie je regelmatig terugkomen. Vind je dit iets de rauw voor in de badkamer, dan kun je ook kiezen voor een wat zachtere stijl, industrial chique, bijvoorbeeld met staal en natuursteen.

Stoer met zwart en grijs

Verder geven zwarte of donkergrijze accenten je badkamer een stoere look. Wees dus niet bang om wat risico te nemen met deze kleuren. Kies bijvoorbeeld voor zwarte kranen, die je dan mooi kunt matchen met een zwarte wasbak. Bij de keuze van je badkamermeubels en de accenten is het wel belangrijk dat je er goed op let dat alles mooi bij elkaar past, zodat het geheel er strak uitziet.

Vergeet de kleuren niet

Hoewel industrieel, rauw en stoer niet per se schreeuwen om kleur, kan dit je badkamer toch wat opvrolijken zodat het geheel wat minder donker is. Kleuren die goed matchen met de industriële stijl zijn oud-koper, brons en zelfs rosé. Deze kleuren kun je bijvoorbeeld mooi verwerken in de decoraties in je badkamer. Ook meubels met hout passen binnen de industriële stijl en hout geeft sowieso al veel warmte aan de ruimte.

Industrie in de douche

Als laatste is een badkamer natuurlijk niet af zonder een bad of douche. Om ook je douche in industriële stijl te krijgen kun je bijvoorbeeld kijken naar een stalen douchewand of tegels in betonlook. De deuren kun je ook weer afwerken met brede zwarte randen.