Veel mensen denken dat ze een vermogen moeten uitgeven om hun interieur te veranderen. Dit is natuurlijk een optie, maar echt niet noodzakelijk! Sommige kleine veranderingen kunnen namelijk een grote impact hebben op de ruimte van je huis. Lees hier met welke 5 kleine veranderingen je een groot verschil in je interieur kunt maken!

Verf

Met verf kun je grote veranderingen in je interieur aanbrengen. Als je jouw huis een make-over wil geven, is het dus een goed idee om hiermee te beginnen. Stel een kleurenschema op voor de ruimte en ga op zoek naar de juiste kleuren voor op de muur. Een groot voordeel: deze verandering is ook relatief goedkoop. Verf is namelijk te koop in verschillende prijsklassen, dus dat kun je zo duur maken als je zelf wilt. En met een beetje vaste hand kun je eigenlijk alles zelf verven zonder hulp van een professional!

 

 

Behang

Hoe de muren van je huis eruitzien, is dus van grote invloed op je inrichting. Maar de muren kun je niet alleen veranderen met een likje verf. Ook een behangetje kan wonderen doen! Ga voor een opvallende print of juist een rustig behang met een bijzondere structuur. Behangen is wel een vak apart en vergt vaak wat oefening. Deze verandering is dus niet voor de mensen die voor de makkelijke weg kiezen!

Raamdecoratie

Raamdecoratie wordt door veel mensen onderschat. Vaak wordt er bij raamdecoratie namelijk alleen gekeken naar het praktische gedeelte. Kant en klaar gordijnen verduisterend voor gordijnen slaapkamer, jaloezien die je makkelijk schoon kunt maken voor de keuken en rolgordijnen voor net dat beetje extra privacy in de woonkamer. Maar wist je dat raamdecoratie ook veel invloed heeft op je interieur? Wie zijn of haar interieur wil veranderen, kan dus veel bereiken door nieuwe raamdecoratie aan te schaffen!

Verlichting

Nog zo’n verandering die vaak wordt onderschat: de verlichting. Natuurlijk heb je verlichting nodig om je huis op de juiste plekken te verlichten. Maar voor welke verlichting je gaat, kan veel invloed hebben op je interieur. Door een simpele lamp te vervangen met een echte eye catcher, breng je gemakkelijk een grote verandering in je woning aan.

Accessoires

Een laatste verandering die veel impact kan hebben: accessoires. Accessoires zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine fotolijstjes op de vensterbank tot enorme schilderijen aan de muur. En van kussentjes op de bank tot grote vloerkleden. Met accessoires creëer je dus gemakkelijk een andere sfeer in huis en je kunt het zo duur maken als je zelf wilt!