Het is misschien niet het eerste waar je over nadenkt als je net in je bedrijfspand trekt maar het is zeker wel een hele belangrijke factor. We hebben het uiteraard over de verlichting. Verlichting voor zakelijke pand worden in verschillende vormen en maten aangeboden maar welke verlichting is nu het meest geschikt voor jouw kantoorruimtes? In dit blog zetten we alles voor je op een rijtje.

Waarom is kantoorverlichting belangrijk?

De juiste kantoorverlichting heeft uiteraard grote invloed op de sfeer maar ook op de productiviteit van je werknemers. Heb je zelf wel eens in een te donkere kamer gewerkt of juist een kamer waar het licht eigenlijk veel te fel was? Grote kans dat je hier na een paar uur wel klaar mee was. Stel je eens voor dat je werknemers daar dag in, dag uit minimaal 6 á 7 uur mee moeten werken. Alles behalve prettig kunnen we wel stellen. De juiste kantoorverlichting zorgt dus niet alleen voor een juiste sfeer maar verhoogt ook het comfort van je werknemers. En hoe hoger het comfort, des te hoger de werkproductiviteit.

Soorten licht

Tegenwoordig worden er eigenlijk voornamelijk nog maar twee soorten licht aangeboden, LED lampen en halogeen lampen. Toch zien we dat steeds meer bedrijven overstappen naar de LED verlichting en dat is ook niet zo gek als je de voordelen van beide tegen elkaar opweegt. Zo is de levensduur van LED verlichting bijvoorbeeld een stuk langer en ook het energieverbruik is een stuk gunstiger. Deze verlichting verbruikt namelijk een stuk minder waardoor je weer geld bespaart en een bijdrage levert aan duurzaam ondernemen. Uiteraard moet het wel passen maar in de meeste gevallen zit dat wel goed. Benieuwd naar LED verlichting voor jouw bedrijfspand? Je kan Led panelen kopen BES LED, super makkelijk en ook nog eens snel geleverd!

Welke LUX kies je?

LUX staat voor de eenheid van verlichtingssterkte. Het vertelt je dus hoe sterk de verlichting is of moet zijn. In je bedrijfsruimte heb je waarschijnlijk meer ruimte. Al deze ruimte hebben niet allemaal dezelfde verlichtingssterkte nodig. Zo is 100 Lux voor de gang bijvoorbeeld voldoende terwijl je in de kantine liever 200 Lux ziet, bij de receptie het liefste 300 Lux en bij de werkplekken of in de vergaderruimte het liefste 500 Lux. Hier is meer licht namelijk wel zo fijn. Je kunt uiteraard voor iedere ruimte voor een hogere verlichtingssterkte kiezen maar daarmee loopt wel je energierekening aardig op en dat wil je waarschijnlijk weer net niet.