Het is de afgelopen tijd heel koud geweest, en ik houd daar echt niet van. Daarom besloot ik om lekker binnen te blijven terwijl de rest van Nederland aan het schaatsen was en sneeuwpoppen bouwde. Wel verveelde ik me daardoor een beetje, en ben dus op zoek gegaan naar een manier om mijn tijd door te brengen. Zoals de rest van Nederland vorig jaar al deed tijdens de eerste lockdown, ben ik mijn zolder gaan opruimen. Daar kwam echt enorm veel zooi uit, dus dat was zeker nodig geweest. Daarnaast wilde ik graag een tussenmuur op zolder er uit slopen, en de zolder op een andere manier indelen. Dit slopen resulteert natuurlijk in veel rommel, en dat gecombineerd met de oude spullen had ik een enorme berg afval. Daarom besloot ik om een afvalcontainer te huren. Ik had dit nog nooit eerder gedaan, en ik denk veel mensen ook niet. Daarom schrijf ik vandaag een blog over een afvalcontainer huren. Veel leesplezier!

Waar huur je gemakkelijk een afvalcontainer?

Toen ik op het idee kwam om een container te huren had ik geen idee waar te beginnen. Daarom besloot ik maar eens te beginnen met een Google search. Er zijn gelukkig wat bedrijven die online een container verhuren. Hier is een onderscheid tussen particuliere huur of huur voor bedrijven. Ik val natuurlijk in de eerste categorie.

Een afvalcontainer huren: wat voor soorten?

Je kunt voor alle ‘mainstream’ afvalsoorten wel een afvalcontainer huren. Voor rest-, GFT-, tuin-, hout-, en bouwafval zijn er containers. Daarnaast zijn er ook nog voor elke soort afval ook verschillende groottes. Je kunt al beginnen met het huren van een standaard huis-container, en dat loopt op tot hele grote formaten. Voor mijn zolder had ik een flinke container nodig.

Hoe het afliep met mijn zolder

Nadat ik het perfecte container formaat had gevonden voor mijn bouw- en restafval, kon ik met het echte slopen van de muur beginnen. Het restafval had ik al in de dagen voordat de container kwam gesorteerd, dus dat was een kwestie van in de container gooien. De muur slopen ging heel gemakkelijk, en ik had ook niet langer dan een dag nodig om alles te doen en op te ruimen. Een afvalcontainer heeft mij dus enorm geholpen om in een paar dagen mijn hele zolder op te ruimen en te verbouwen! Wat een goede besteding van mijn tijd, en dat terwijl ik lekker warm binnen bezig was!