Hygiëne is altijd al een belangrijk onderwerp geweest bij bedrijven en organisaties. Het is belangrijk dat, waar je ook werkt, alles op een juiste en schone manier gebeurt. Het maakt niet uit of je nou een eigen restaurant hebt of een de manager bent van een supermarkt of warenhuis: hygiëne is overal een must. Het is daarom belangrijk dat jij ervoor zorgt dat zowel jouw werknemers, als jouw eventuele gasten de kans krijgen om zich ook aan de standaard regels die hygiëne betreffen te houden. Hier kan jij als ondernemer een paar dingen voor doen. Zorg dat de gestelde regels voor iedereen duidelijk zijn en daarnaast is het ook noodzakelijk dat er voor de juiste materialen gezorgd wordt binnen jouw bedrijf. Maar hoe kan je dat nou het beste regelen?

 

Voor jouw werknemers

Als ondernemer ben jij uiteraard verantwoordelijk voor jouw werknemers. Zeker nu het Coronavirus nog in het land rondwaart, is het belangrijk om hen bij jouw bedrijf in alle veiligheid te kunnen laten werken. Hiervoor is het handig om jouw medewerkers duidelijk alle regels betreffende hygiëne te laten weten en kennen. Dit kan heel simpel aangepakt worden door alleen al de regels op een formulier uit te printen en deze aan jouw werknemers uit te delen. Qua materialen is een hele makkelijke, maar toch uiterst efficiënte manier om de hygiëne bij jouw bedrijf te verbeteren, het gebruik van papieren handdoekjes bij de toiletten en eventuele keuken. Zorg dat er geen gedeelde stoffen handdoeken meer gebruikt worden, kies in plaats hiervan voor de papieren variant om zo voor een betere hygiëne voor jouw werknemers te creëren!

 

En ook voor de gasten

Ook als jij gasten ontvangt in jouw onderneming, is de hygiëne voor deze gasten erg belangrijk. Of je nou een driesterrenrestaurant of een café als onderneming hebt, alles moet schoon zijn. Hier moet jij als ondernemer samen met jouw werknemers voor zorgen, maar daarnaast is het ook belangrijk dat je ervoor zorgt dat jouw bezoekers hieraan meehelpen, juist ook in deze Corona tijden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle huisregels van jouw bedrijf duidelijk op de voordeur zichtbaar zijn, zoals de locatie waar jouw gasten mogen roken. Tevens is de hygiëne bij de gasten zelf momenteel erg belangrijk. Een oplossing die hierin de afgelopen maanden flink bekend in is geworden, is de desinfecterende handgel. Door jouw gasten simpelweg hun handen bij de ingang te laten desinfecteren, kan al een groot verschil worden gemaakt tegen de verspreiding van bacteriën en virussen. Hier kan je kiezen voor een simpel flesje of tube, maar ook voor de luxere zuilen. Hoe dan ook, jouw gasten zullen zich hierdoor ook nog eens een stuk veiliger voelen in jouw horecaonderneming!