Een vlag kan je voor heel veel verschillende dingen gebruiken. Maar het eerste waar we aan denken is natuurlijk een vlag die we uithangen voor de verjaardag van Willem Alezander op koningsdag. Of de vlag die je uithangt als je zoon of dochter slaagt of terugkomt van een lange reis. Er zijn meer dan genoeg momenten waar je een vlag bij gebruikt. Het is niet alleen iets typisch Nederlands, maar ook een mooi symbool voor bepaalde feestdagen en gebeurtenissen hier in Nederland. Maar voordat je de vlag uithangt, heb je natuurlijk wel een vlag nodig. Maar waar schaf je nou een vlag aan?

Waar?

Als je besluit een vlag aan te willen schaffen, moet je natuurlijk eerst gaan kijken waar je dit wil gaan doen. Maar voordat je dat doet, moet je bij jezelf nagaan wat voor soort vlag je zou willen aanschaffen. Er zijn veel soorten vlaggen waar je uit kan kiezen. Je zou denken van niet, maar toch zijn er veel verschillende soorten. De soorten vlaggen variëren van formaat, kleur en kwaliteit. Als je ervoor kiest om de vlag te gaan gebruiken bij feestdagen zoals koningsdag is het wel handig als de vlag bestendig is tegen regen. We weten namelijk allemaal dat er met koningsdag zo nu en dan nog wel eens een buitje kan vallen. Als je weet waarvoor je de vlag wil gaan gebruiken, weet je wat voor soort vlag je moet gaan aanschaffen.

Andere vlaggen

Bij het uithangen van een vlag en een vlag kopen, denken we toch gelijk aan de vlag die we uithangen met koningsdag, etc. Toch hebben we nog veel meer vlaggen. Denk aan een club vlag. Echte supporters nemen vaak naar de officiële voetbalwedstrijden vlaggen mee waar ze de hele wedstrijd mee staan te zwaaien uit eerbetoon. Toch gebeurt dit ook vaak bij lokale voetbalwedstrijden. Dit om je vrienden, je familie of je favoriete team te supporten.

Reclame

Tegenwoordig worden vlaggen ook gebruikt voor reclame. De reclamewereld wordt steeds uitgebreider en komen er meerdere soorten manieren om reclame te maken. Zo zie je bij sommige bedrijven een vlag hangen met de naam van het bedrijf en een logo. Zo herkennen mensen het bedrijf. Dit is een goede manier van je naamsbekendheid te vergroten.

Overig

Bij het woord vlaggen denken sommige ook aan feest. Als er iemand jarig is, wordt vaak het huis versierd met vlaggen. We voelen ons hier toch vaak ook wel jarig door. Bij de vlaggen komen ook vaak ballonen bij kijken.